23 December

Nu är det bara att vänta på tomten allt är klart. Granen är klädd och alla tomtar är framme. Familjen Friman har enligt traditionen grillat i kväll. Riktigt gott! I morgon kör vi julmat. Nu är det dax att sova lite och ladda inför morgondagen.

22 December - Hjälpredor

Idag hade jag bästa hjälpen när jag skulle lägga in strömming och koka skinka. Maiken jobbade hårt med att panera strömmingarna medan jag stekte dem. Miliya tyckte att det var för kladdigt så hon föredrog att diska. Båda diskade så effektiv så det blev att hänga tröjorna på tork.Sen bakade vi Hallsbergs gräddringar en av våra julkakor. Barnen doppade kakorna i pärlsocker och la dem på plåten. Mycket pärlsocker åkte in i munnen och hamnade på golvet. Men roligt hade vi. 21 December - Julklappar✔️

Så där ja! Nu var alla klapparna inslagna och klara. Lutar mig tillbaka i soffan med glöggen och tittar på Mord och inga visor. 

I morgon rivstartar vi julledigheten med att fixa skinkan, baka några kakor och lägga in sill. Tvillingarna kommer och "hjälper till" medans mamman och pappan är på annat håll. 

För er som undrar så är Elin hemma och mår okej.
20 December

Det fattas några dagar i min kalender. Det beror helt enkelt på att en liten förkylning knockade mig. Det har mest varit jobba, äta och sova på programmet. I helgen hann vi dock med vår traditionella julmiddag med bowling  på Harrys med goa vänner. Alltid kul att komma ut och göra något annat mitt i allt julstök.

I går var det dags för julkaffe hos Elin och Alec. De bjöd på skinkmacka och gofika. Detta är en lite familjetradition som startade hos oss för länge sedan och nu fortsätter hos Elin tillsammans med Alecs föräldrar. Gammelmormor och gammelmorfar är förstås givna gäster liksom "Vovvov", Malin och hundarna. Alla mumsade i sig mackor och pepparkaksgrisar med god aptit.

Kvällen slutade dock inte så kul. Det blev ett besök på akuten med Elin. Fyra timmar satt vi där. Men nu är hon hemma igen och mår rätt så bra. 


Vad är det ni har gett mig? 

Julmust e' gott! ❤️

16 December - Rimfrost

Vaknade till en vacker dag med rimfrost och sol. Ja, jag såg ju varken frosten eller solen när jag gick till jobbet i morse, men desto bättre blev dagen efter hand.
 


Eftermiddagen ägnade jag åt julshopping med mamma.  Många julklappar blev det :-) 

15 December - Pepparkakshus

Årets pepparkakshus är på plats och alla tomtar och deras vänner är också där. I år tog de ingen omväg på väg till pepparkakshuset utan infann sig enligt planen. 


14 December - Julplanteringar

I kväll var det planteringskväll hos Malin på Kalles Blomsterhandel i Mörbylånga. Självklart så var Elin och jag där och fixade våra julblommor. Både till oss själva och de vi ska ge bort. Malin har ju så mycket fint. Coop som ligger granne med blomsteraffären sponsrade med god fika. Så vi var mer än nöjda med kvällen. Sen återstår ju problemet att placera ut allt fint när man kommer hem 😊13 December - Lucia

Och tredje advent. Tiden går så fort. Nu är det snart jul.

Vaknade tidigt i morse av en liten glad unge som pockade på uppmärksamhet. Lyckades få sova en stund till när hon fick flytta över i vår säng. När sen syrran vaknade vid halv 7 så var det bara att ge sig och vakna. Upp och titta på tv och äta frukost!

Sen fixade vi till oss och for på julmarknad i Kosta. Där mötte föräldrarna upp. Det blev både shopping och fika. Många julklappar blev det.

 Lite mer shopping och julbord på Ikea blev det på vägen hem.


Kvällen har ägnats åt att slå in paket. Många paket är det. Nu tror jag dock att den tidiga morgonen har kommit ikapp mig och det är dax att sova. 

11 December

Inte så mycket att rapportera idag. Bestämde mig för att julstädningen skulle bli klar den hör helgen så jag satte fart på maken när jag kom hem från jobbet idag. Nu är det inte så mycket kvar och det känns skönt. Får ta hjälp av gullegrynen i morgon så ska det nog bli klart. 

Maken fixade middagen medan jag städade i kväll. Det blev gott.


10 December

Lite dålig med uppdateringen. Sorry! I går missade jag helt att blogga. Det beror på att jag satsat på att slutföra min del i Seminarie 3 i kursen. Så i går satt jag och skrev, filade lite på min individuella del och hade en urkass "föreläsning" via nätet. Som vanligt hade läraren tänkt sig en frågestund, men det var ingen som hade några frågor. Hur som helst så är jag klar med min del nu. Ja, jag har förståss ett problem. Jag har för många ord!! Det får vara max 600 ord och jag har 611. Pust! Lägger det åt sidan nu och tittar på det med nya ögon i morgon. Sen är det bara projektet kvar och där har vi kommit en bra bit. Nina och jag strukturerde upp vad vi ska göra i måndags så nu är det bara att skriva. Det får bli på jullovet. Nu är det dax att ta tag i julstöket på allvar.
 
Tyvärr dåligt med bilder eftersom jag sitter framför datorn hela tiden. Men till helgen blir det nog en bildbomb för då ska vi ha hand om trollen medan föräldrarna roar sig. Det innebär att vi får nattgäster. 
 
Nu kallar kudden!

8 December - Plugga

Idag tog jag en vilodag efter att ha pluggat en stund tillsammans med bästa Nina. Vi la upp strategin för vårt projekt. Sista uppgiften! Den ska vi fixa galant. 

Fick besök av mina små troll och deras föräldrar när jag kom hem. Det blev lite gos och en fika. Det var allt för denna dag.

7 December - Köttbullar

En vacker dag i december. Man kan knappt tro att det bara är drygt två veckor kvar till julafton! 
Måndagar känns alltid lite långa. Det kan ju bero på att jag har min stängning då och är sist kvar på bygget. I kväll kom visserligen Nattis så jag slapp larma. 
Väl hemma är det dax att ta tag i julstöket. I dag blev det köttbullar. När jag står där och trillar köttbullar som bäst och är som kladdigast så kliver sonen in genom dörren. Han behöver mammas hjälp med att få bort ett litet skräp i ögat så det är bara att tvätta av sig och fixa det. Sen åter till köttbullarna. 
 
 
Nu är det dax att färdigställa mina reflektioner på sista seminariet innan jag blir för trött.
 
På återhörande!

6 December - Födelsedagskalas

Idag blev det födelsedagskalas hos Malin som fyller år i veckan. De hade fixat och donat i sitt nya hus och det blev ett mysigt kalas med god mat och fika. Paket fick hon också och experthjälp med paketöppnandet 😊


5 December - Pepparkaksbak

Så var det då dax för det traditionella julbaket hos familjen Friman. Det märktes att tjejerna hade vuxit till sig och övat hela året för i år var de verkligen med på noterna. Det kavlades, trycktes ut, snurrades och pluppades i russin för glatta livet. De hann även med att lägga naturgodis i knäckformarna (som inte skulle vara där) och diska.
Nu kör vi!
 
 
Jaha, du menar att man inte ska slicka på degen.
 
Vi slänger i dom här. Det blir nog gott!
 
Nu ska vi se...en orm som man ska snurra...?
 
Så här?
 
Jomen, russinen är goda. Ska dom vara i bullarna?
 
Okej, då pluppsar vi i några då.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 December - Pepparkaksdeg

Nu är pepparkaksdegen till morgondagens traditionella pepparkaksbak fixad.  Så i morgon blir det baka av.

3 December - Glöggmingel

I kväll har vi varit på Glöggmingel hos Malin på Kalles Blommor i Mörbylånga. Det bjöds på glögg och pepparkaka samt underhållning av Lasse Trofast mfl. Malin hade också bra priser på julblommorna som man behöver nu. För vad är december och advent utan hyacinter och amaryllis? Jag köpte den traditionella hängande amaryllisen och några vita hyacinter. Lite annat smått och slank också med.


2 December - en vanlig dag

En dag i december. Började dagen med öppning på förskolan. De första barnen som dök upp efter en halvtimme var mina egna gryn. Maiken tågar bestämt in, stannar framför mig och spänner ögonen i mig som bara hon kan. Säger sen med bestämd röst - Nina? Mormor är alltså totalt dissad 😊. 
Dagen rullade sen på i jämn lunk med lagom kaos. Flera vikarier och ordinarie borta, men vi har bra vikarier så det funkade. Väl hemma skulle jag sätta mig och plugga en stund. Vad händer då? Jo, strömmen går. Datorbatteriet är slut så datorn är helt död och paddan har 5% kvar. Jaha, ja. Lagom skymning också det var svårt att läsa. Strömmen kom dock tillbaka så småningom så jag kunde ladda mina batterier igen.

Maken kom hem och bestämde art vi skulle äta pizza. Bra, då slapp jag laga mat.  Sen var det dax för seminarie 3 i min kurs. Utan att nämna nån speciell så kan jag säga att dessa seminarier är spännande. 😂😂. Är dock på banan och sista uppgiften borde vara klar innan jul. Känns ju bra. Kursen slutar 17 januari. 

Nu lutar jag mig tillbaka i soffan och dicker glögg. 
1 December - Chokladprovning

Nu börjar den årliga adventsbloggen. Dax att skärpa sig med andra ord 😊. 

I kväll har jag varit på chokladprovning på Ölands Choklad med jobbet. Det var en liten julavslutning kan man säga. Fick en charktallrik och god choklad samt lyssna på ett företag om chokladhistoria och tillverkning. Vi fick också höra historien om hur Ölands Choklad kom till. En liten trivsam stund tillsammans med jobbarkompisarna. 


RSS 2.0