Skördefest

Nu är det dax för skördefest på Öland igen. Ön invaderas av människor från alla håll och kanter. Gillar man att stå i kö så är Öland stället för dig den här helgen. Inget negativt i det, man kan ju njuta av den vackra utsikten under tiden. 
 
I tisdags var Elin och jag nere hos Malin på Kalles Blomsterhandel i Mörbylånga och hjälpte till att plantera inför Skördefesten. Malin kommer att finnas i Jönssons Magasin i Stora Frö under Skördedagarna, men butiken i Mörbylånga är också öppen. Där fnns mycket fint.
Majalyktor säljs till förmån för Barncancerfonden. Finns flera olika varianter.
 

En dag på stranden

Jo, jo minsann i detta väder! 
Dagen började med en loppisrunda till Nybro tillsammans med Elin och Snippel. Många fynd blev det och mest till barnen. Ett riktigt pangfynd blev det också. En tågbana med många delar för 50kr. Och jag menar pangfynd! I lådan dök dessa upp.

Lite obehagligt, men de hade nog hamnat där av misstag. Tur att vi hittade dem innan barnen.
 
Så var det då stranden. Vi rustade oss med varma kläder, regnkläder och stövlar för en tur till stranden för att hitta några stenar till förskolans projekt. Faktiskt så stack solen till när vi klädde på oss, men så fort vi stannade bilen då började de stora dropparna falla. Men nu var vi här och regnet bekymrade inte barnen. På barns vis så skulle det kastas stenar i vattnet, hoppas i pölar osv. Blöta var de, men bara utanpå och kul hade de. Vi fick skala av alla regnkläder innan vi satte dem i bilen. Miliya tog snutten och torkade sig i ansiktet och så var det bra med det. 
Några stenar hittade vi och genomfrusna begav vi oss hemåt.
- Nu ska jag inte gå ut mer idag, var Elins slutkommentar.
 
 RSS 2.0