Host, host...


Precis hämtat mig från den segaste magsjukan ever. Inte så att jag spydde och mådde illa utan det var svårt att få ordning på magen. Så ont i magen i en hel vecka. Men så i helgen mådde jag finemang och tänkte att nu är det över. 

Men i går morse började jag hosta och det blev värre och värre. Vaknade med hosta och förkylning i morse, men tänkte att det är nog inte så farligt. Jag jobbar. Men plötsligt gick inte kranen i näsan att stänga av och huvudet började kännas lite luddigt. Beslöt mig då för att ta jobbet med mig hem. Då kan jag snora, hosta och nysa som jag vill. Kom hem tog fram febertermometern. Den landade på nästa 39 grader. Så det blev febernedsättande, hostmedicin och soffläge. Läste lite facklitteratur för att utnyttja tiden, men snart föll ögonen igen och jag somnade. Sov en god stund innan maken kom hem. Nu är det dags för lite medicin igen och frossa lite under en filt 🤒

Träffade mina godingar när jag sprang in på affären på vägen hem för att inhandla något att äta. Sa till Maikis, som nyligen haft hög feber.
- Maikis, det är ditt fel att jag är sjuk.
- Nä, du mormor, det var du som pussade på mig när jag var sjuk.
- Så du menar att jag får skylla mig själv?
- Japp!

(null)

En lördag

I lördags hämtade vi hem Chevan som varit på uppfräschning i Köpingsvik. Vi tog med osstjejerna och passade på att njuta av det vackra vädret och fika i Borgholm. Vi lämnade av S vid garaget där Chevan fanns och sedan drog tjejerna och jag mot Färjestaden med löfte om att morfar skulle hämta upp dem för en tur när han kom hem. Båda tjejerna somnade i bilen innan vi hunnit lämna Borgholm och sov hela vägen hem.

(null)

(null)

(null)

Vi hann och stanna vid affären och handla lördagsgodis innan morfar kom hem. Lillasyster hämtades upp och sedan åkte vi ut en sväng.

(null)

Tjejerna blev kvar hos oss på eftermiddagen. Vi roade oss med lite pyssel.  Det blev syjunta.

(null)

Efter att ha skjutsat hem flickorna till middag så blev det middag för oss på den lokala pizzerian. Hade tänkt ta hämtmat, men för att slippa disken så åt vi där.

Vår - 17 februari

Otroligt, det är bara den 17 februari och det känns som vår. Jag tog en promenad i eftermiddag och solen värmde så skönt, mycket folk i rörelse och många satt i solen och njöt. Man blev nästan lite sugen på att börja stöka i trädgården, men det får nog vänta lite. På torsdag ska det snöa 😄. (null)

(null)

(null)
Åt ena hållet sken solen och åt andra hållet var himlen svart, men det kom inget oväder .

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Och så några vårtecken!

Ha ett fint sportlov/vårlov vare sig ni jobbar eller är lediga. Själv tar jag mig an en ny arbetsvecka. 

Alla ❤️ dag

Det kom ett blombud kl 7 i morse. En vacker bukett röda rosor från maken kom med bud. Och budet var inte vem som helst utan sonen 😍. För er som inte vet så hade maken beställt buketten hos vår svärdotter som är florist med egen butik. Malins blommor och presenter i Mörbylånga. Sonen tog vägen förbi oss på väg till jobbet. Annars hör det nog inte till vanligheten att man kör ut blommor kl. 7 på morgonen 😁

Vi har också som tradition att samla familjen och fika tillsammans på Alla ❤️ dag. Så ikväll har allihop, även mor och far varit hos Elin och Alec och fikat. Barnen fick varsit legohjärta som vi hade fullt sjå att bygga ihop.


Hoppas att alla haft en fin Alla❤️ dag. 

Back in business!

Då har jag väl motat bort alla magsjukebaskilusker för den här gången. 
 
(null)
 
Har hyfsat återgått till normala vanor igen även om jag är lite aptitlös, inte sugen på något och äter väldigt lite för att vara jag. Fast det kanske är positivt 😂
 
Efter att ha bestämt mig för att jobba igen i morgon så började jag röja lite runt omkring mig. Sen var det dags att bege sig till affären och fylla på förråden. Kanske kunde hitta något gott att äta. 
Vi har som en liten veckohändelse att åka och handla tillsammans på torsdagar, jag, Elin och tjejerna. Vi brukar mötas utanför den stora matvarubutiken och ta en fika när jag kommer från jobbet. Då har Elin hunnit hämta tjejerna på förskolan. Idag var de lediga så de hämtade mig hemma. Lite fika blev det innan bl.a pannkakor och prinsessbakelser till tjejerna. 
 
Att handla var sedan ett helt företag då de håller på att bygga om i butiken och man får gå fram och tillbaka för att få med sig det man ska ha. Men till slut bar det av mot ön igen. Tur hade jag också, blev bjuden på middag!
  (null)

(null)

(null)

 
 Inte kul!

Japp,där åkte jag dit! Nockad av magsjukebakterier🤮 De flög på mig när jag kom hem i måndags kväll. Nu börjar det väl ordna till sig men jag kan fortfarande inte äta utan att få magvärk. Det påverkar min RA också så lederna värker. Inte lätt att ta värktabletter när man inte vet om magen tål det 🤪
Tack och lov för Netflix och min stickning. Blir något varv då och då.
(null)

(null)

Nu ska jag försöka peta i mig lite fil så får jag se hur det går.

Ha en fin onsdag!

Söndagsmys

I dag har vi haft lite söndagsmys med lillfisen. Storasystrarna skulle bowla tillsammans med mamma, pappa, morbror och moster så vi fick äran att umgås med Elvis. 
Vi var ute och trampade i snön en stund och sen mös vi framför tv:n och tittade på en film. 
(null)

(null)

Till middag avnjöt vi panerad snitsel med potatis och brunsås. Det passade fröken fint. Medan vi åt dök de andra upp. Maikis var så hungrig så hon åt en snitsel och två potatis också trots att de kom direkt från McDonalds 😄.
(null)


Vi har haft sällskap här hela helgen. I fredags efter jobbet köpte jag en bukett tulpaner och gick upp till min mamma och pappa med den. Jag visste att Elin var där med barnen. De fikar där varje fredag efter förskolan. I fredags var även min syster där så det var fullt hus. När vi skulle åka hem så skulle så klart Mia och Maikis åka med mig. "Och jag ska sova hos dig, sa Mia". 
"Ska du? Vet mamma om det?
"Nä, men vi kan ringa till henne".
Och så blev det. Tjejerna blev kvar. Även mamman, pappan och Elvis kom så åt vi middag tillsammans, men de gick hem sen. 

Hos mormor och morfar är det inte så noga med sovtiderna, men vid niotiden sa Maikis att hon var så trött så ögonen "åkte ner". Då var det dags att sova!

Nu sitter jag i soffan med min stickning och njuter av lugnet och laddar inför morgondagen. Snart dax för kaffe.

Ha en fin söndagskväll!RSS 2.0