En helgTänkte att jag skulle berätta om helgen så det är väl bäst att jag gör det innan nästa helg 😂
I fredags hade jag en klipptid ganska sent på eftermiddagen så jag tänkte att jag hinner hem från jobbet och ta en fika och sen tar jag en promenad till frisören. Men när jag kom hem såg jag att min frisör hade ringt. Jag ringde upp och hon sa att hon fått återbud så jag kunde komma med en gång om jag ville. Så jag drack upp kaffet och tog bilen dit. Det hade börjat regna

Jag var klar över en timme innan jag skulle varit där så när jag kom hem funderade jag på vad jag skulle göra nu. Men, skit jag hade glömt min nyckel och Snippel var inte hemma.  När jag tog upp telefonen för att ringa honom såg jag att jag fått ett meddelande från min dotter.
" Vill du ha två monsterbarn? Du får dem gratis mot avhämtning." 
De hade varit hos gammelmormor och gammelmorfar och ätit lunch och sedan tänkt sig att stanna hos oss på vägen hem. Men vi var ju inte hemma så båda bröt ihop. Jag ringde upp och sa ok, jag kommer och hämtar dem och lånar din nyckel. 
När jag kom dit så stod det två färdigklädda tjejer i hallen. När vi är på väg ut säger Millis:
- Mormor, jobbar du i morgon?
- Nej, det är lördag i morgon.
- Då kan vi sova hos dig. 
Två par förväntansfulla ögon tittar på mig.
- Okej, det går bra, men ska ni inte ha några saker med er?
Nä, tyckte båda, det kan mamma komma med sen.

Vi gick den långa vägen hem. Den där man kan hitta pinnar och ta små avstickare ut i skogen. 

Föräldrarna till tjejerna och deras lillasyster kom senare och vi åt middag tillsammans.

På lördagen efter frukost så hade vi god hjälp i trädgården. Jag klippte buskar och Snippel och tjejerna räfsade och bar pinnar. 
(null)

(null)

Fika måste man ju också. Det blev både frukt på trappan och riktig fika med macka och annat gott som de varit och handlat med morfar. 


(null)
(null)

(null)

(null)

Sen tog de ut papper och pennor och satte dig i solen och ritade medans jag fortsatte klippa mina träd.
(null)

Kvällen avslutades med 50-årskalas hos goda vänner. God mat och dryck samt bad i badtunna. 
(null)

Nu är det snart helg igen. En arbetsdag kvar på en händelserik vecka. 

Ha det till vi hörs igen!


Det här med att gå till tandläkaren

Alltså visst är det spännande att gå till tandläkaren.
Från att som liten varit paniskt rädd för tandläkaren till att nu vara lugn som en filbunke och tycka det är väl inget. Men det beror nog på utveckling och psykologi.
Att jag var rädd för tandläkaren när jag var liten berodde på tandläkaren. Tandläkare Nilsson var nog den mest opsykologiska person jag mött i mitt liv. Han lagad många hål i mina tänder och alltid utan bedövning. Självklart gjorde det ont! Sen när jag började skolan kom jag till Folktandvården och mötte tandläkare Öster. Han räddade nog mina tänder. På grund av liten käke var jag tvungen och dra ut tänder och ha tandställning. Men denne trevliga och kloka tandläkare gjorde aldrig något utan att först tala om vad som skulle hända och "ja, du ska få bedövning".

Nu för tiden så får man ju vara med under hela undersökningen och se bilder och de förklarar och visar. Jag var hos tandläkaren i går på undersökning och självklart så lyckades de hitta ett litet hål som måste lagas. Det var länge sedan. De går ju igenom tandstatus och hur man sköter sina tänder. Hur väl man än sköter sina tänder så hittar de något att anmärka på. I går så var det att jag tog i för hårt när jag borstade tänderna. Det har ingen sagt förut. Annars var allt bara jag använde tandtråd lite oftare ...
Vi frågan om jag åt mycket godis så tänkte jag "att det har du inte med att göra" men det sa jag inte. Utan svamlade något om att finns det godis så tackar jag inte nej. 

Sen tog hon bort tandsten, polerade och la på fluor. Bokade en ny tid för lagningen. Så kommer det bästa. Tack vare tandvårdsförsäkringen så kan man bara säga hej då och gå.

Nu ska jag dyka ner i lördagsgodispåsen så tandtrollen får lite att jobba med 🤣

Ha en härlig lördag!
Trötter

Japp, jag finns här. Har varit lite låg ett tag. Efter senaste inlägget damp jag dit på 40 graders feber, frisknade till över helgen och tänkte att nu är jag på banan igen. Men jag jobbade i tre dagar. Hann med ett föredrag med workshop för föräldrar på en av mina enheter....sen åkte jag på magsjuka igen 🤮🤢. Så det blev en tredje karensdag på en månad och det känns ju inte så kul i lönekuvertet. 

Nu har jag jobbat en vecka. Känner mig ok, men är sjukt trött om kvällarna. Det har typ varit hem och äta middag och sen somnat på soffan och sovit där tills det är dags att krypa ner i sängen och fortsätta sova. 

Lite kul har jag dock orkat med. Var på inspirationsmässa i tisdags och såg en massa kul jobbrelaterade grejer. Och så var vi bjudna på Semmelfika hos Elin med familj i tisdags. Umgåtts lite med godingarna också förstås.

(null)

(null)

(null)
(null)

Och så lite semla på det!
(null)
RSS 2.0