Plocka lite svamp

I går kväll gav vi oss ut på vår sedvanliga svampplockartur. Det är något vi gör varje år och jag har varit med sedan jag lärde mig gå. Först med farfar, mamma, och pappa och nu med mina barn och barnbarn.
 
Vi gav oss iväg efter jobbet. Det var kallt och ruggigt nere i sjömarkerna, dimman drog in från havet. Men vi gav inte tappat. På 1,5 timme hade vi fått ihop ca 8 kilo och Mia hade hittat två djurskallar. Och jag hade samlat ihop många steg.
Avslutningsvis blev det saft och kex innan vi åkte hem. 
 
Sen kommer ju det där som inte är det roligaste, rensa och förväll. Vi hade god hjälp av tjejerna. Mia rensade och letade maskar, Maikis tvättade och sköljde all svamp så det tog inte så lång stund.
 
Sen var det läggdags för tjejerna så de gick hem och det föll på min lott att packa all svamp när den hade svalnat. 😊 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trädgårdsland

Det går framåt i den Frimanska trädgården. Det finns en plan för trädgårdslandet och pallkragarna. Om inte rådjuren spekade runt och åt upp allting hela tiden. Min fina tulpanplantering klarade sig med hjälp av TricoGarden ända fram till förra veckan. Då hade rådjuren tagit alla knoppar och natten efter tog de resten 😢.

Nu är jordgubbarna flyttade och täckta och kryddelen påbörjad. Här kommer före och efterbild på en del av det som gjorts i helgen. 


Taket till utealtanen skulle också kommit på plats men det uppstod problem då det inte är orginaltak. Den lokale skräddaren gjorde en blixtutryckning så det ska nog snart vara fixat. 
 

Gårdagen bjöd också på ett premiär besök på Seasalt Kitchen som öppnat för säsongen. 






RSS 2.0