En natt på akuten (och en dag)

I kväll är jag mer än mör. Efter att ha burit kartonger och möbler upp och ner för trappor, diskat, sprungit på Ikea, monterat möbler..... i två dar så var jag ganska slut i går kväll när jag skulle gå och lägga mig. På väg till sovrummet så passerar jag sonens rum och där står han mitt på golvet som en märla. Han har magvärk. Jag har skrivit tidigare om att han gjort olika undersökningar i tarmar och mage. I maj fick vi diagnosen Crohns sjukdom. Vi vet att det kan komma s.k. skov, men vi har ännu inte varit med om det förrän nu vill säga.
I alla fall jag gick och la mig, men inte kunde jag sova när jag hörde hur han vankade runt i huset. Kvart i 3 gick jag upp och frågade hur det var. - Det blir bara värre och värre blev svaret. Så jag ringde till akuten och de tyckte att vi skulle komma in. Kl. 3.20 var vi där. Där fick han snabbt hjälp, men proverna de tog visade på två olika saker. Frågan var om det var ett skov och tarmen ev. var täppt eller om det var tarmvred orsakad av medicinen han tar. Han står under behandling för att ta reda på om man kan hjälpa honom på medicinsk väg eller om man måste operera. Han fick smärtstillande och dropp och sedan las han in på intaget. Personalen på akuten/intaget var mycket förstående och fattade att även om man är 19 år så är det skönt att ha mamma med sig. De ordnade ett rum där även jag kunde få sova. Tack! Sova och sova? Hmm, jag vet inte om man kan det när det är ett fasligt spring ut och in . En ska ta feber, en ska ta blod, en kollar personnummer, maken ringer och kollar hur det är och jag måste hålla koll på klockan så att jag kan ringa och sjukanmäla sonen på jobbet. (maken gjorde det sen) Sen kom ronden. Jo, han skulle göra en CT-röntgen framåt förmiddagen. Kl. 14 blev det röntgen. Allt tog jättelång tid och alla besked dröjde flera timmar. Senare fick vi veta att det varit kaos på akuten, vilket vi inte märkte alls. Vi hade det ganska bra på vårt rum. Vis av erfarenhet så hade jag fått med mig en bok när vi åkte, så jag satt/låg och läste medan sonen sov. Till slut fick vi veta att han skulle bli inlagd, men de kunde inte bestämma sig för om det skulle bli kirurgen eller medicin avd, så han fick stanna på intaget. Troligtvis blir det ingen operation
KL.19 tyckte sonen att jag kunde åka hem. -Jag ska ju ända bara sova. Du kan komma i morgon. Det känns ganska skönt att vara hemma även om man tänker på honom hela tiden. Men han har det bra.

När jag kom hem så tog jag en runda i trädgården bara för att tänka på nåt annat. Hittade en massa fina rosor i blom.





...och Kaprifolen




Bilder: ©Ylva

Nu ska i alla fall jag gå och lägga mig. Det känns att jag har sovit ganska lite sen i går morse.

bye2Sov Gott/Ylva

Halsband och zinklåda - tävlingar



Jag är med och tävlar om det här fina halsbandet hos Lisas inredningsblogg.

Hittade även denna tävling hos Ofelias Hus. Du kan vinna en zinklåda för plåster mm. Jag tävlar såklart


Snart...

...är det semster!! Sista arbetsdagen idag.

Nu har vi flytta t i två dagar. I  onsdags flyttade vi ut M och i går städade vi lägenheten. Hann även med ett besök på IKEA i går kväll. I morgon lördag blir det att bära möbler och diska för då flyttar vi in Elin. Men idag blir det 80-årsfest hos pappa efter jobbet.

Ha en bra dag/Ylva

Hösnuva, flytt och snart semester

Allergi är tråkigt. Nyser och snörvlar som bara den. Av allergitabletterna blir man bara trött. Tur att solen skiner och sommaren har kommit på riktigt.
Nu är det 3 arbetsdagar kvar till semester och i morgon börjar vi flytta åt M som bor i lägenheten som Elin ska ha. M (bästa kompisarnas son) ska flytta till en större lägenhet i samma hus. Vi hjälper dem så hjälper de oss sen.  Så i helgen vet vi vad vi ska göra.

bye2Sov Gott/Ylva

Nya gardiner

Nu är mammas gardiner klara. Skönt!
Jag sydde för brinnande livet när jag kom hem från jobbet idag. När jag var klar sprang Elin och jag bort till mamma. Elin rev ner de gamla gardinerna som var solblekta och sköra medans jag strök de nya. Sedan hjälptes vi åt att sätta upp dem. Det blev riktigt fräscht och snyggt. Tyvärr så glömde jag ta med kameran så det blev inga bilder. Ska försöka att komma ihåg att fota dem på fredag när 80års-kalaset går av stappeln.

Som belöning för vårt flit så tog vi en extra lång promenad i sommarkvällen. Vi han också med att besöka syster på hemvägen.
Sen blev det soffan med ett glas rosévin och en påse Polly.

Nu säger jag God Natt!

bye2/Ylva

Pappa Blå

Sonen har fått ha morbrors bil hela helgen mot att han har ställt upp på vissa taxiuppdrag. Det gör han ju mer än gärna för mellan körningarna har han och kompisen hur mycket tid som helst att  ragga på.


I eftermiddag har han skjutsat runt på far och mor. Vi åkte till Borgholm för att äta på Pappa Blå.


Jag tog en Burgare Hawaii med tre goda såser.


och grabbarna åt Kebabpizza.


Till efterrätt blev det glass från Hamngrillen hemma i Färjestaden. Den satt vi och avnjöt i solen. Ikväll är det nog den varmaste kvällen hittills den här sommaren. Bara att njuta.



Dax att sjunka ner i soffan och titta på Bones. (jag som hade tänkt sy mammas gardiner som måste vara klara till på fredag. Hmm!!)

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva


Midsommarfirande



Vi har haft en varm och ganska regnfri midsommar här på Öland. Det beror ju lite på var man befann sig förstås, men vi klarade oss. Solen försvann bakom mörka moln och det kom lite regn precis innan de skulle resa midsommarstången i Lopperstad, men sen var det uppehåll och lagom tills vi skulle cykla hem kom solen tillbaka.
Tidigare på dagen åt vi sillunch hos mina föräldrar och sedan åkte vi en sväng till Borgholm och Köpingsvik. Det var så här lungt där då.

Tyvärr så slutade midsommarafton tråkigt i Köpingsvik och det tog nog udden av firandet. Man får vara glad att våra ungdommar skötte sig och firade midsommar på annat håll.

Efter firandet runt midsommarstången så cyklade vi hem till kompisarna i Spjuterum för traditionsenligt äta Gubbröra och jordgubbstårta.

Midsommardagen firade vi hemma med lite grillning.

I dag har vi haft besök av svägerskan med familj. Dvs hennes man, dotter och svärson. Elin och  Alec kom också hem ett tag. Vi fikade i solen på altan. Solen lyser från en klarblå himmel.
Nu väntar jag på att maken och sonen ska komma hem. De for in till stan för att kolla upp ett nätverkskort till sonens dator. Vi har köpt nya både han och jag. Jag köpte en bärbar och Gurra köpte en stationär. Så nu har maken också fått en "egen". Han får överta den gamla stationära. *ler*
Vi ska åka till Borgholm och äta middag när grabbarna kommer tillbaka.

Ha en skön fortsättning på helgen och ta det lungt i trafiken ni som måste ut och åka.

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Midsommar

En trevlig och solig midsommar önskar jag er alla.


© Elin

Kram Ylva

Ny dator

Jag ska få en ny dator!
Ja, vi har bestämt att vi ska köpa en ny bärbar dator, men eftersom det är jag som är datanörden och min man fattar nada så blir den ju min. Eller hur?
Det var faktiskt maken som kom med förslaget. Han tyckte att eftersom dottern nu flyttar och tar den bärbara datorn med sig och jag eventuellt ska börja plugga till hösten så behöver vi en ny dator.
Så i går när vi var i stan så kollade vi lite. Maken och sonen( som kan en del om datorer) kollade. Jag var fullt upptagen med att köpa födeledagspresent till min mamma som fyller år i morgon. När jag var klar med det så åkte vi till ett ställe till och då hade de så gott som bestämt sig. Nu var det bara att åka hem och se över den ekonomiska biten.
Så ikväll meddelade maken att vi kan köpa den där datorn i morgon när vi handlar. Jippie!
Och han tyckte inte bara att vi behövde en dator utan även en ny extern hårddisk och en digital fotoram. Jippie! Älskar tekniken.
I morgon efter kalaset hos mamma så vet jag en som sitter och grejar med en ny dator. Nu kan det regna hur mycket det vill i midsommar. *ler*

Dagen har varit varm och solig. På förskolan har vi dansat runt midsommarstången. Många är lediga i morgon så det fick bli idag istället.






Bilder: ©Ylva

bye2Ha en bra kväll/Ylva

Nämen en tävling till!

Har hitttat en lykta till att tävla om.

 
Du hittar den här tävlingen hos Made in Persbo.

Lycka Till!

Bilder från studenten

Lovade ju att visa vad vi bjöd på på studentfesten. Jag har fortfarande lite teknikproblem, men har lyckats ladda ner lite bilder på ett USB-minne.
Håll till godo



Och så var det massor med vackra blommor.


Bilder: ©Ylva


bye2GodNatt!

GeKås here we come!

I morgon åker vi, maken, dottern med pojkvän och jag, till Ullared och GeKås på en liten mini semester. Vi har hyrt en stuga över natten. Egentligen skulle vi ha åkt i kväll, men pga skolavslutning så fick vi skjuta det tills i morgon. Det är min systerdotter som slutar 9:an. Här där vi bor är det av gamal tradition nästan lika stort som att ta studenten. Firas med blommor och ballonger som ska hängas på. Det härstammar från den tiden då man tog realen och många valde att stanna kvar på ön istället för att fortsätta till Läroverket i Kalmar.

Vi startar hemifrån tidigt och tänker tillbringa dagen på GeKås. Sen blir det lite avkoppling i stugan.
Efter det åker vi till  Varberg för att äta lite gott  och mysa.Vi har varje sommar sedan barnen var små tillbringat 2-4 veckor i Varberg, men så blir det tyvärr inte i år pga att våra semestrar inte stämmer.
Jag älskar att shoppa på GeKås. Man hittar alltid en massa som man "behöver". Förra sommaren var syrran och jag där fyra gånger på fyra dagar. Men sen var vi rätt trötta på det. Dröjde ända till december innan vi åkte dit igen.
Återkommer med en shoppingrapport när jag är hemma igen.

Tänkte sluta med att visa vem vi hade på besök på jobbet idag.


Låt mig presentera Elvis.

Bilder: ©Ylva

bye2Ha en bra helg/Ylva

Sommarens söta - Tävling

Jag är med och tävlar om denna bok. Kan vara något för er som är bakintresserade. Ni hittar tävlingen här på Alfridas hem


Dessa datorer...

Jag har en extern hårddisk där jag sparar mina bilder. Den köpte jag för att ha en back-up om det hände nåt med vår staionära dator. Den kraschade i feburari och alla filer, bilder mm räddades och las på den externa hårddisken. Sen har jag sparat alla mina bilder där. Tänkte fixa lite med den på semestern och bränna de bilder som ännu inte var brända på cd (hela 2008 och halva 2009). Men vad händer?? Den externa hårddisken kraschar när jag håller på att lägga över alla studentbilder. HJÄLP! Vad gör jag?
Som tur är så har jag inte tömt kamerorna och vi var många som tog kort. Men alla andra bilder!!
Nu har jag varit inne hos företaget där jag köpte den. Det var två saker att välja på. En ny hårddisk rakt av och mista alla bilder eller så kunde dom öppna den och försöka rädda det som fanns, men då gäller inte garantin längre och hårddisken är förbrukad.
Vad gör man i ett sånt läge?
Min man och jag var lite oense. Han tyckte att jag skulle ta den nya hårddisken så slapp jag ju köpa en ny. För mig är bilderna värdefullare så jag valde att låta dem öppna och försöka rädda så mkt som möjligt. Sen får jag köpa en ny.
Killen jag pratade med var jättetrevlig och förstod mitt dilemma. Han lovade mig att fixa ett  bra pris på en ny hårddisk när vi vet hur det går med den gamla. Eventuellt får han sälja en bärbar dator också. :-) Den här tar dottern med sig när hon flyttar om ett par veckor.

Ni får titta på dessa gamla sommarbilder så länge.


Sommarregn på Ölandsbron



Stranden vid Elafonisi, Kreta. Längtar dit!

bye2Kram/Ylva

Student

Så var då studentfirandet över. Regnet öste ner över alla glada studenter när de sprang ut. Det var svårt att se något i skogen av paraplyer. Vilka säkert var jättebra för den som stod under, men stod man bredvid så kunde man vara säker på att få en rännil rakt ner i nacken eller nån annanstans. Själv försökte jag ta många kort som möjligt samtidigt som jag försökte skydda kameran mot vätan. Det var inte helt lätt.
Själva firandet på skolgården var kort men intensivt pga allt regn. Tack och lov att vi har vårt stora inglasade uterum där alla gäster fick plats när de varit hemma och bytt kläder. Det dök dessutom upp några stycken som jag inte räknat med. Det blev lite extra kul.
Det skålades i champange och hurrades för studenten. Sen åt vi smörgåstårta som dottern gjort. Det kommer bilder både på den och på de fina tårtorna hon gjorde senare. Har lite problem med min externa hårddisk nu. Givetvis så har jag hunnit ladda över bilderna dit. Hoppas att det inte är något allvarligt.
Nu är studenten utgången sedan länge och de sista gästerna har gått. Jag sitter här och tänker :-Varför tog jag inte en semesterdag till? Jag skulle behöva sova i morgon. Bästa att gå och lägga sig så att jag orkar upp.

bye2GodNatt!

Stilero - shabby chic & lantlig inredning -Tävling



Stilero - shabby chic & lantlig inredning.

Jag är med och tävlar om de här ursöta ljushusen.

Lampor

I kväll har vi varit fyra personer för att sätta upp två batteridrivna lampor i mitt nya vitrinskåp!!
Tre kom med glada tillrop och den fjärde skruvade och bad oss vara tysta. Till slut kom sonen upp från källaren och undrade vad vi gjorde. Men lamporna kom på plats och vi hade roligt.:-)
Saken är den att vi var lite oense om belysning i skåpet. Det var knöligt med att hitta ett bra sätt att dra elen. Men så hittade jag dessa lampor på Ikea. Dom är batteridrivna och kan fästas med dubbelhäftande tejp. Vi skruvade dock fast dem så att de inte skulle rasa ner i glashyllan.


(Ignorera dörren till höger. Den är snart borta)

Nu ska jag rusa ut och vattna i växthuset. Det är väl det enda som är torrt idag efter alla störtskurar.

Bilder: ©Ylva

bye2Ha en bra kväll/ Kram Ylva


Nu blommar det

Nu blommar pelargonerna för fullt och jag önskar att jag hade lite mer tid för dem och trädgården. Men just nu är det så mycket annat stök inför studenten. Även om jag har konstaterat att det är mycket lugnare den här gången. Mycket mera stök runt kläder, hår, utseende mm när dottern tog studenten för två år sedan.

Här får ni lite bilder att njuta av så länge. Så återkommer jag med en rapport så småningom.







bye2Sov Gott!/ Ylva

RSS 2.0