En dag på stan

I lördags så åkt jag tillsammans med godingarna och deras mamma till Borgholm. Det var dinosaurietema på biblioteket och eftersom Millis är så fascinerad av dessa djur så tyckte vi att det skulle kolla det. Vi kom i tid och klev förväntansfullt in på biblioteket tillsammans med en annan familj.
Meen....var fanns dinosaurierna? Ett bord var uppdukat med pyssel inget mer. En lång väntan på sagostunden som fylldes med lite utklädning, sagoläsning, lek med olika dockor föreställande sagofigurer och spel på Ipad. Sen kom då sagan!! Alldeles för tam tyckte vår lilla dinosaurieexpert och klev ut ur sagoringen och satte sig hos mormor istället och läste Babblarna.
 
Pysslet gillade de dock och skapade dinousarier och dinosaurieägg för fulla muggar.
 
 
Som förskollärare så tycker jag nog att de med enkla medel kunde få till det lite bättre. T.ex. plockat fram alla böcker de hade om dinousarier och presenterat dem på ett tilltalande sätt för barnen, fanns inte en enda. Den som skulle läsa kunde haft en grön mantel och/eller en huva som likande en dinousarie bara för effektens skull. Och bilder! Ett bildspel på datorn.....Ja, jag kan fortsätta. Har många idéer. Huvudsaken var ändå att tjejerna var nöjda.
 
 
Saurus fick följa med men han fick vänta i bilen.
 
Sen blev Maikis fikahungrig så vi gick vidare till Nya Condis för att få nått i magen. Smaskens med macka och chokladboll. Elin och jag festade till på en semla i mellanstorlek.
 
Lite shopping hann vi också med. Mormor fick med sig en ny blus och en löpare till matbordet hem. Vi hittade också superfina dinousarier som mjukisdjur på Hantverket.  Barnen valde dock vars en fingerdocka i form av djungeldjur. Vi lämnade affären sjungande "Mammafinger, mammafinger var är du...". En dinosaurie köptes också i smyg för framtida present.
Sen fortsatte shoppingen tills Maikis talade om för damen på Kupan att "nu ville hon minsann åka hem" och "fikat hade vi redan gjort" så det så. 
Det var två nöjd tjejer som somnade i bilen på vägen hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
gästbok och besöksräknare