Två steg bakåt

Jag hann att jobba i två dagar innan nästa bakslag kom. Maginfluensa!! Precis vad jag önskade mig. Låg helt utslagen i går efter nattens och morgonens äventyr.


Men nu känner jag mig rätt okej även om hostan och rosslet sitter kvar, men det räknar jag med att få dras med ett tag.
Det bästa(!) med att vara sjuk är att man kan plugga lite. Har orkat att läsa lite miljösociologi. Det trista är att man ser allt damm när man är hemma dagtid och solen skiner. För att inte tala om fönsterna. Men det finns kvar tills jag orkar/vill ta bort det.

Årets första stickling damp ner i lådan i går. Alltid nåt! Och Benke är på plats.Ha en skön kväll
Tävla om ett virkpaket

Virka liten kaka har en tävling där hon lottar ut ett garnpaket från Garnaffären. Jag har precis kommit på tjusningen med att virka amiguramis så det vore kul att vinna. Hoppas på tur!


Glädje och sorg

Den här helgen blev lite omvälvande och inte alls som vi hade tänkt oss.

Sent i fredagskväll fick vi besked om att min svärfar lämnat oss. Kanske inte helt oväntat men man är väl aldrig beredd på sånt. Vi satt en stund på sjukhuset tillsammans med svärfars fru och S syskon ochvåra barn i fredags natt för ett sista farväl och det kändes bra.


Bild lånad här


Mitt uppe i allt detta så fick jag besked om att jag var godkänd på tentan. Skönt nu kan jag släppa det och gå vidare med de andra uppgifterna.


Ohh...tenta!

Ser på Facebook att flera av mina kursare fått svar på sina tentor och det verkar som om de som fått svar har fått omtenta. Jag har ännu inte fått tillbaka min. Vad betyder det? Denna ovisshet är oliiiiidlig!!! Jag vill också veta. Nu får man väl vänta tills på måndag. Lika bra att förtränga det och tänka på nåt annat.

Trevlig helg på er!

Krassligt!


Ja, så här känns det just nu. Hostar som en tok och kan knappt sova. Hostmedicin och näsdroppar är det som gäller. Drog på mig nåt uschligt efter helgen i Växjö.
Det tråkiga är ju att man måste vara inomhus när det är så vackert väder ute. Ska försöka mig på en promenad i morgon om jag orkar.
Tittar på mina pelargoner och tänker att jag måste plocka fram dem ur bon nu. Inte för att det går någon nöd på dem där, men de mår mycket bättre av solljuset. Får se vad som orkas med till helgen. Har hört ryktas att det ska bli garageröj här då.


                                                                                Bilder: ©Ylva


Ljust och fräscht

Det blev en perfekt avslutning på helgen i Växjö. Gick på Ljust och Fräscht med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert tillsammans med Susanne.
Schyffert och Lindström prickade in en perfekt avslutning på allt det vi hållit på med i skolan hela veckoslutet. Vi har jobbat med Hållbar utveckling och de fortsatte med den konsumtionshysteri som alla dessa nya trender skapar. En show om det perfekta boendet. Tänk att få ihop det så bra!


Bild lånad här

Vi hann också med lite shopping på Grand Samarkand och en god middag på stan innan föreställningen.

Idag har jag gjort nästan ingenting. I alla fall ingenting som har med skolan att göra. Pysslat lite med pelargonerna, stickat, tittat på skidkytte och hälsat på svärfar på sjukhuset. Det är väl ungefär vad som har hänt idag.
Känner att jag har en förkylning på gång så jag hoppas att jag orkar upp i morgon bitti. Startar veckan med en öppning, men innebär å andra sidan att jag slutar tidigt.

Nu ska jag hänga i min beiga soffa med svarta och röda kuddar en stund innan jag går in i det terracottafärgade sovrummet för att vila örat mot kudden.


Efter en lång dag

Eller rättare sagt två långa dagar. Gårdagen var helt spacead. Vi anlände till Växjö vid 9-tiden och startade med en fika. Alla var helt uppe i varv och halvhysteriska. Det kan inte varit lätt för vår första föreläsare. Det var nog inte många som lyssnade. De flesta satt med sina anteckningar till tentan och försökte banka in det sista. Efter lunch begav vi oss till polisens skyttebana för att skriva tentan. Utanför övade polisaspiranterna bilkörning så det kändes ju tryggt att ha dem där.
Sen var tentan äntligen gjord och det kändes väl rätt ok. Ska inte tänka på den förrän jag får tillbaka den. Omtenta eller inte?
Vi hann till hotellet och checka in mellan tentan och sista föreläsningen så det var utnyttjad tid. Vi hann att springa till butiken med gröna skylten också för att inhandla lite drickbart att fira med.
Sen var det dax för sista föreläsningen. Samma föreläsare som på förmiddagen. Det måste varit kul för honom att föreläsa för ett gäng fågelholkar. Alla var ju precis slut. Efter 45 minuter gav han upp och skickade hem oss.

Idag har det varit fullt skubb från 8-19. Var trött redan innan vi började. Avslutade dagen med sushi och nu ett glas vin på rummet.Nu ska jag snart lägga huvudet på kudden. Sovmorgon i morgon!

Sov Gott!

Vad händer i mörkret?

I kväll gick jag ut på altan för att fotografera fenomenet med planeterna som korsar varandra. Spännande! Står där och försöker få till en bra bild när jag hör hur det prasslar nere i skogen. För er som inte känner till hur vår tomt ser ut så har vi en smal skogsremsa mellan vår tomt och Tallhöjdens B- plan. Samtidigt passerar någon på cykelvägen bredvid. Det fortsätter att prassla i skogen och jag riktar kameran ditåt, slår på blixten och trycker ner avtryckaren för fokusering...och vad får jag då se??? Tre par röda ögon riktas mot mig, jag smäller av ett kort. I blixtskenet ser jag tre rådjur stå och titta på mig. Jag tänker att nu blev de skrämda av blixten, men inte då. De står kvar och stirrar på mig. Jag trycker av ett kort till, men de rör inte på sig. Vi står där och tittar på varandra i mörkret en stund. Sen bestämmer de sig för att gå vidare och lunkar lungt i väg in till grannen.

Skickar med några vårtecken som jag fotograferade häromdagen.Nu ska jag kolla packningen och förbereda lite inför morgondagen.

Sov Gott!

Snart tenta

Dåligt med uppdateringar. Pluggar och pluggar, det börjar dra ihop sig till Växjö och tentan. Åker till universitetet på torsdag och blir där några dagar för att tenta och inhämta nya kunskaper.Nu ska jag sova på saken.
Godnatt!


Lördagskväll

Sitter i min ensamhet och tar ett glas vin och tittar på melodifestivalen. Herrrregud detta spektakel! Det är ett mirakel! Men kan ju sluta hur som helst. Min favorit är Loreen.Maken, sonen, svärsonen och svåger har varit ute på en liten roadtrip idag till huvudstaden. De gav sig iväg i ottan och väntas hem när som helst. Borde varit hemma nu om det inte skett en liten felnavigering i Norrköping. Sånt som händer!
Själv har jag lodat runt här hemma och pysslat med lite ditt och datt. Dvs mest pluggat inför tentan och så den där dilemmauppgiften som hade kort inlämmningstid. Pust! Tog dock en liten paus och åkte till Blomsterlandet och Ikea med dottern. Måste ju roa sig lite.

Nu hejar vi på.....

Trevlig lördagskväll!

Läsa, läsa, läsa...

Så här såg min morgon ut. Började direkt vid frukosten...


Har omväxlande läst Miljödidaktik och pluggat till tentan.

Tog dock en paus för ett par timmar och tog en promenad. Gick till Köpstaden och fikade med kompisen Susanne. Vi strosade också runt lite i butikerna och kollade utbudet. Trevligt avbrott.
Nu är det bäst att jag tar tag i boken igen så hinne jag läsa lite innan maken kommer hem.


Pluggar....

...har inte mer att säga just nu. Det går fullständigt runt i huvudet av alla dessa naturvetenskapliga begrepp.
Energiprinciper och annat skojsigt
Pluggar, pluggar och pluggar...eller nja, lite lagom i alla fall. Visst det är inte lätt att komma ihåg allt man tror att man behöver komma ihåg inför tentan, men man får väl kolla på de gamla tentorna och försöka banka in lite av varje. Det värsta som kan hända är en omtenta och skulle det hända så löser det väl sig.

För övrigt så rullar det på mot ljusare tider nu. Helgen har ju varit helt underbar med solsken och lite värme. En riktig energikick! Och det behöver vi mycket av nu.Nu ska jag pigga upp mig med en fika och sen blir det att fortsätta plugga.


Fredag

Ledig fredag igen. Vad gör man då? Pluggar så klart. Uppe med tuppen idag och hann både tvätta, diska och plugga undan en hel del innan min syster hämtade mig för vidare transport in till stan. Tid för klippning var bokad. Så eftermiddagen tillbringades på salong där vi snyggade oss. Jag, min syster och dotter E har haft en kvalitetseftermiddag med "snyggning", shopping och fika.

Jag hittade en blus i min favoritfärg, orange. Dottern inhandlade en supersnygg jeansjacka och syster fick med sig några snygga linnen hem. Men det bästa var nog fikat på en Trappa upp på Modehuset. Det var välbehövligt för att orka shoppa.Kvällen avnjuts i soffan med ett glas rött.

Ha en skön helg!


One Piece

Kolla Här! Me Like Piece of Norway! Ni hittar dem här.RSS 2.0