Nya jobbet

Jaha, då har vi haft vårt första personalmöte med det nya arbetslaget. Det blir nog en spännande resa att gå in i ett nytt sätt att tänka när det gäller vårt sätt att arbeta. Kändes riktigt positivt under mötet. Som en av cheferna sa: " Ni ska ju vara med och skapa det här, ni är inga byggklossar som vi bara placerar in i verksamheten".
Det kommer att bli en spännande vår med nya erfarenheter.

Nu har jag laddat makens väska. Ha, ha! Sett till att han får med sig det han ska och att det får plats i väskan. Han ska nämligen åka på kurs i dagarna tre. Han ska utbildas i Fjäderfä.
Tur att jag har sonen hemma som sällskap då. Än så länge håller han sig ganska lugn.

På fredag är det dax för universitetet igen så det är bara att börja ladda.




                                                                                 Bilder: ©Ylva

bye2

Annorlunda kroppkakor

eller Vad gör man inte för barnen

Idag har vi varit på ett mycket trevligt födelsedagskalas hos svågern. Han bjöd som vanligt på Kroppkakor som han kokt själv. Mycket gott!


Nu är det ju så att en del av våra bortskämda barn av någon underlig anledning inte äter kroppkakor. Bl.a min dotter äter helst inte denna maträtt, medans hennes sambo gillar den. Hennes snälle morbror hade gjort baconinlindad kycklingfilé med potatisgratäng till henne. Där fick han några pluspoäng till. Å andra sidan så hade Elin gjort Schwardzvaldstårta till honom.
Till sin egen dotter eller tillsammans med henne hade han gjort färgade kroppkakor. Vet inte vad jag tyckte om det. De såg inte helt aptitretande ut.

                                                                                 Bilder: ©Ylva



För er som undrar så mår Gurra bättre. Det går framåt. Han är sjukskriven några veckor så att det ska läka ordentligt, men han räknar redan ner tills han kan börja jobba igen.

Sov Gott!

bye2

Hemma

Nu är Gurra hemma hos oss igen.
Det första han gjorde när han kom hem var att sätta på datorn, ta en film och gå ner i källaren och sätta sig framför tv:n. Sen var han hungrig! Jag tror att han tycker att det är skönt att vara hemma.


              bye2/Ylva


Det går åt rätt håll

Idag var Gurra mycket piggare. Rörde sig lättare och hade inte så ont. Framför allt så åt han lite bättre och var lite pratigare.
Han hade pratat med en läkare idag som sa att han snart skulle få åka hem. Bara det...
Nu ser vi att det går åt rätt håll och det känns skönt.

Håll tummarna nu så är han snart hemma igen.



              bye2/Ylva


Trött

Sitter här och hänger med datorn i knät. Är såå trött, borde gå och lägga mig. Jag har precis släppt iväg en uppgift. Den har tagit lite tid och jag vet inte om jag kände mig färdig, men jag kände att jag nog fick släppa den nu annars blir det bara snurrigt. Den ska ju som tur är inte bedömmas av någon lärare än, utan kommenteras av mina gruppkamrater. Så det finns ju möjlighet att justera och ändra. Dock måste ju jag ta mig i kragen och kommentera mina kamraters texter. Det ska nog gå bra...och så börja läsa litteraturen till nästa uppgift. Ja, ja ingen rast ...

Helgen har varit lite tung. Det var tråkigt att ha Gurra på sjukhuset igen. Känner att han är lite låg. Han hade inte tänkt sig detta utan mådde bra och såg framåt. Hade andra planer för helgen. Nu ändrarde det sig snabbt och han fick backa. Han mår inget vidare och har ont. Läkningen blir längre eftersom de fick ta upp det gamla operationssnittet så han blir sjukskriven ett par veckor längre än han tänkt. Vi får se framåt och ta en dag i taget.

I morgon börjar en ny vecka. Sportlov för dem som går i skolan. Vi får väl färre antal barn, men det brukar inte märkas så mycket. Eftermiddagen ägnas åt möten för min del bl.a lönesamtal. Ska bli spännande!!
Sen in till Gurra...

Nu börjar det röra sig runt den nya förskolan. Vi har fått en del spännande information och nästa måndag ska vi ha vårt första personalmöte...

Nä, nu ska jag ladda väskan för morgondagen och sen krypa ner i sängen med en bok. Kryptan av Kate Mosse får det bli.

Kram på er alla

bye2/Ylva


Snabba kast

Från en glad och pigg man som stod och lagade mat igår när jag kom hem till en blek och trött yngling.

I natt drabbades Gurra av magont och kräkningar och det blev snabb transport till akuten. Där tog de snabbt hand om honom och kl.8 i morse opererades han för tarmvred. Nu får vi ta det från början igen. Han som verkligen var på g och mådde så bra. Allt har gått så bra efter nedläggningen av stomin och han räknade ner dagarna tills han kunde börja jobba igen. Nu vet jag inte hur stor den här operationen blev, men jag hoppas att han snart ska vara på benen igen.

Själv har jag varit hemma idag med huvudvärk. Säkert en biverkning av allt runt omkring med Gurra, pappa, stök på jobbet och skoluppgifter. Sen blev det ju inte så mycket sömn i natt. Har tagit det lugnt idag och mest vilat.

Nu ska jag försöka plugga lite och sen hoppas jag att vi kan åka in till Gurra en stund.

bye2/Ylva


Hjärtegott

Idag när jag kom hem från jobbet blev jag bjuden på Alla Hjärtandags-fika av bagardottern. Alltid gott med fika efter en lång arbetsdag. Dessutom så blev sonen utskriven från sjukhuset idag.
                                                                      
Nu ska han vila ett par veckor innan han kan återgå till arbetet.








                                                                                Bilder: ©Ylva




Hoppas att alla har haft en trevlig Alla  Dag.

Kram Ylva

Permis och fartdårar

Gurra är hemma på permis över helgen så det känns som vanligt. Ja, förutom att Gurra verkligen är hemma. En vanlig lördagskväll brukar han försvinna snabbare än en avlöning och dyka upp igen framåt småtimmarna. Men hur som helst så är det skönt att magen kommit igång och han fått komma hem ett tag och vara som vanligt.
Han får äta precis vad han vill så idag fick han bestämma middagsmenyn. Fläskfilé med klyftpotatis och gorgonzolasås blev det. Gissa vem som stod i köket och fixade med maten? Gourmetmannen själv såklart! Jag fick en underordnad ställning som hjälpreda och S fick ta disken.

Efter maten var det dax för den dagliga sprutan så Gurra och S drog in till sjukan en runda. Själv slog jag mig ner i soffan med datorn och letade efter amiguramismönster. Sugen på att börja virka lite.

Igår var det snöstorm och vi hade fullt sjå att ta oss hem från stan. På bron var det 50 km och stormvarning. Undrar vad de bilförare som drog förbi i 80-90 och trängde sig in framför oss andra vid vägarbetet tänkte på. De stackare som låg längst fram fick bromsa och försöka hålla undan med fara för eget liv. Varför tror de att Trafikverket och polisen har sänkt hastigheten på bron? För att reta dem eller ta fast fortkörare? Jag hoppas att det blir ni idioter som kör som dårar som kör av vägen och inte vi, era medtrafikanter som håller hastigheten och måste göra livsfarliga manövrar bara för att du ska komma fram fort.
Nu glömmer vi det för idag var det åter underbart vinterväder med sol och blå himmel. All den smutsiga snön var gömd under ny vit snö.

                                                     

Trevlig lördagskväll!


bye2/Ylva


Skönt att vara ledig!

Visst är det skönt att vara ledig. Maken är ledig på torsdagar och jag på fredagar. Synkroniserat och bra va? Nej, men sanningen är den att det skulle aldrig funka om vi var lediga samtidigt när jag ska plugga. Anledningen till att jag är ledig är att jag just är studieledig för att plugga. S har en ledig dag i vecka eftersom han jobbar vissa helger. Det bästa med denna organisation av ledigheten är att när jag kommer hem på torsdagseftermiddagen, slutar halv 2, så är huset städat, disken diskad och det är röjt. Så vi har fortfarande mycket tid att umgås på.

Idag har jag som sagt ledigt. Mycket att göra. Har kommenterat intervjuer och analyser. Just nu sitter jag med kurslitteratur och behövde en paus. Ska gå och fixa mig lite fika.
                                                                    

I eftermiddag blir det en runda in till sjukhuset och hälsa på sonen. Han har piggat på sig rejält och kan nu äta igen. Nu är det bara att vänta på att magen ska komma igång och sen får han nog komma hem igen.

Nu har det visst börjat snöa igen. Jag som hade vårfeeling när jag cyklade hem i onsdags. Då sken solen och man kunde höra fågelkvitter. Men enligt tv-vädret så ska solen komma fram i morgon igen. Hoppas det.

Nä, nu lite fika.

Hör av mig!


bye2/Ylva


                                                                                 Bilder: ©Ylva



Opererad igen

Nu är det gjort. Gusten är opererad och allt gick bra. De kunde göra det på det "enkla" sättet och slapp snitta upp det gamla operationsärret. Just nu ligger han kvar på uppvakningen för han har ont, men annars är allt bra efter omständigheterna. Det var ingen idé att åka in till honom i kväll för han vill bara sova, så det är bäst att han får göra det. Jag är ledig i morgon eftermiddag så jag åker dit då.


Nu ska jag unna mig en kväll i soffan och lite fika.


bye2/Ylva


Nu är det dax

Nu har vi varit på sjukhuset och peppat sonen inför operationen. I morgon ska stomin läggas ner. Jag tror att han är ganska nöjd med att det äntligen blir av, eller rättare sagt det gick fortare än vi trodde efter läkarbesöket i januari. Och som han själv uttryckte det "Det ska bli skönt med ett vanligt liv" .
Som det har varit nu så har han ju fått hålla koll på vart toaletterna finns och alltid haft en liten packning med sig överallt.

Nu ska det alltså göras i morgon och vi hoppas att allt går bra.

Ska tänka på dig i morgon mitt hjärta.


Porterstek

Idag blev det Porterstek till middag. Jag har aldrig gjort det förut, men rekomenderar det verkligen. Enkelt och mycket gott.

Jag hade:

ca 1,5kg fransyska
33 cl porter
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 dl soya (jag valde kinesisk soya)
8 st torkade enbär
8 st svartpepparkorn
2 tsk timjan
2 st gula lökar skivade
3 st köttbuljongtärningar.

Så här gjorde jag:
Blandade porter, svartvinbärssaft, soya, enbär, svartpeppar, timjan, buljongtärningar och den skivade löken i en stekgryta. Gärna en gryta där köttet ligger trångt. Låt detta koka upp.
La sedan i köttet och lät det puttra på svag värme i ca 1,5 tim. Vänd köttet några gånger under tiden.
Köttet ska ligga kvar ca 20 min i grytan efter att man har tagit den av värmen.

Köttet skivas tunt.

Sås:
Använd skyn
Maizena redning
Grädde

Jag serverade med potatis, kokta grönsaker och svartvinbärsgelé.



                                                                                Bilder: ©Ylva



Smaklig måltid!

bye2/Ylva



Biltävling

Var med och tävla om Ahlgrens bilar i porslin hos Ellas Inspiration. Bilarna kommer från Cosas och levereras i en fin presentask.



Lycka till!


En vanlig onsdag

Borde ta tag i "läxläsningen" Har en intervju att skriva rent och så måste jag skriva analyser på intervjuerna och en sammanfattande reflektion. Har även lovat min kollega att plocka fram matematikdokumentationer. Känns tungt just nu... tröttheten har övermannat mig. Känner mest bara för att hänga i soffan och flippa runt på tv:n. Kaffe kanske??

Dagen har varit lååång och oerhört intensiv. Hade sovmorgon idag och tog det mycket lungt. Tur var väl det. Landade på jobbet vid niotiden i morse. Bara att ta sig dit var ett företag. GLASHALT!!
Väl på jobbet så kändes det som om jag hamnade i en bikupa. Full av ilsket surrande bin. Inte så att alla var arga, men det var mycket på gång. Lika bra att dra igång direkt. Tog emot några barn i hallen och sen satte jag igång med min grupp. Vi tittade på "Doktor Karins stetoskop" om skelettet. Det är en serie filmer om kroppen som man kan hitta hos AV-media. Det gillar barnen. Sen fick den rita sina egna skelett. Spännande må jag säga.

Sen fortsatte dagen i ett intensivt tempo. Mitt i detta, vid lunchtid ringde mamma och sa att pappa skulle hem från sjukhuset. Efter lite styr och ringande så lyckades jag reda ut det också. Tog ett par timmar ledigt med hjälp av mina goa kollegor, lånade Elins bil, hämtade mamma och drog in till stan för att hämta hem min käre far. Vi hann med en vända till apoteket också på hemvägen.

Väl hemma blev det fika hos mamma och pappa och en massa prat. Men som sagt nu är jag slut. Ska/måste ta tag i den där intervjun innan jag kontaktar kudden för en stund tillsammans.


Ha det gott!!


bye2/Ylva




En föraning om vår

Nu är jag trött på snön. Vill att vägen ska bli ren så att jag kan cykla till jobbet igen. Som det är nu så är den alldeles för knölig. Ingen plogning eller skrapning och töväder och frysgrader om vartannat har gett oss hemska vägar. De stora vägarna är väl ok, men inne i samhället är det hemskt.  Nu vill jag ha vår!!

Får väl fixa lite vårlikt inomhus så länge.


                                                                 Bilder: ©Ylva


Ha det gott!!


bye2/Ylva

RSS 2.0