De e mycke' nu

Full fart överallt. Implementering av ett nytt system på jobbet och många webbmöten. Skönt att ha trädgården att fixa med när man behöver släppa tankarna på jobbet. Mycket fix och planering inför sommaren där när jag är ledig. I helgen fixades rabatter och klipptes rosor.

Skulle ha fortsatt med trädgårdslandet idag, men det regnade så det fick bli lite innearbete och lite vila. Gick i alla fall en liten sväng och fotade päronträdet som blommar för fullt. 😊 







Oj, hur blev det nu

Jag har tagit ledigt torsdag och fredag för att ha lite påsklov med trollen. Vi pusslade lite för att de skulle få vara lediga från fritids och förskola. I går hade vi en lugn och skön dag som började med sovmorgon och långfrukost. Ja, det är sovmorgon när barnen sover till kl.8. Sen var det utelek för hela slanten. Kolla om rådjur och detektivbyrå i lekstugan. Vi skulle fixa en skylt till detektivbyrån men hittade inget bra att skriva på. Vi väntar tills morfar kommer hem. Han har nog nån bräda vi kan använda.
 
Men morfar kom inte hem. Han blev inlagd på sjukhuset (inte Corona) och har idag körts till Linköping för operation akut. Näthinneavlossning. Fortsättning följer.
 
Men jag har ju som sagt sällskap ändå. Lillstumpan var jättelycklig för nu fick hon sova i morfars säng hela natten. I vanliga fall får hon somna där och flyttas sedan över till sin madrass. 
 
(null)
 
Detta började jag skriva i torsdags. Nu är det söndag och jag sitter utanför sjukhuset och väntar på maken som kollar trycket i ögat. Han blev opererad i Linköpings i fredags och kom hem samma dag. Allt har gått bra och nu är det ögondroppar och ta det lugnt som gäller några veckor. Det värsta är nog att han måste vara hemma och inte får köra bil 😂
 
 

I denna tid

Tiden går så fort och det händer så mycket nu samtidigt som det händer så lite. Hur menar jag nu? Jo, allt detta som händer i världen med Corona och Covid- 19 känns så märkligt och overkligt. Det påverkar så mycket samtidigt som livet här hemma i stort sett pågår som vanligt. Visst är det förändringar. En tänker en extra gång innan man t.ex ska handla något och samordnar mer för att slippa åka flera gånger. En ringer till sina gamla föräldrar istället för att gå dit. Jag jobbar hemifrån, vilket inte fanns i min värld för 2 år sedan....

Det har gått en månad sedan vi på allvar började fatta vad som händer. För mig började det med att min chef satte mig i "kontorskarantän". Jag fick inte åka runt på mina enheter utan skulle hålla mig på kontoret eller arbeta hemifrån. Allt arbete får ske via dator och telefon. Vi har upptäckt hur fantastiskt Webbmöten kan vara och använder dagligen Meet och Teams. På chatten löser vi i gruppen många problem som uppstår på vägen. Många manualer skapas både i pappersform att skriva ut och filmer. 

Hemma fortsätter våren som vanligt och jag märker att jag ligger steget före tack vare att man håller sig hemma. Växthuset och altanen är städade, pelargonerna omplanterade, frösådderna omskolade.... Projektering för inhägnaden av trädgårdslandet är på G och materialet ska införskaffas snarast (förhoppningsvis i helgen). 

Nu har jag två dagars semester och ska hänga med barnbarnen. Bara vara i nuet och fixa med deras detektivbyrå. Får berätta mer om den vid ett annat tillfälle.

Så här pågår livet som vanligt men ändå inte. Var rädda om er där ute, tvätta händerna och håll avstånd då hörs vi igen.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




RSS 2.0