Examensarbetet

 
 
Japp, nu säger vår handledare att vi är klara och att hon anser att det håller måttet. Anar ni hur skönt det känns. Nu ska det bara korrekturläsas och småfixas innan det skickas till examinator och opponenter. Sen återstår det bara att se vad de säger. Examination den 17 september. Ska bli hur skönt som helst att åka till Kreta och bara kunna koppla av. Inte behöva tänka skola ett dugg. Bara njuta.
 
Nu är det dax att börja packa.
 
 
 
 

Hej mormor!

I morse när vi satt och åt frukost så ringde telefonen. När jag svarade så möttes mitt öra av ett gurglande. - Hej Maiken, är det du på tråden, svarade jag. Mer gurgel och lite andra ljud. Sen kom mamman in och översatte. Gurglet betydde:
 
Hej, mormor! Vill du ta hand om oss en stund medans mamma och pappa åker till stan?
Självklart, svarade jag utan att konsultera min man.
 
En kvart senare så satt vi här med två små glada bebisar. Jättemysigt att få ha dem för sig själv en stund.
Maiken sov som vanligt när de kom. Medan jag möttes av två små pigga ögon och ett leende när jag tittade ner i Miliyas vagn. Tog förstås upp henne. Hon låg på soffan och pratade med mig medans jag filade på referenserna till resultatdiskussionen i examensarbetet. Morfar tog hand om Maiken när hon vaknade. Sen blev det lite mat och sova. Vill säga att de skötte sig exemplariskt och jag barnvaktar gärna fler gånger.
 
 
Blir så lycklig när jag ser de här små ansiktena.
 

Uppdatering

Det har varit lite dött här ett tag, men jag ska försöka skärpa mig nu när det börjar lugna ner sig lite, eller inte!
Just nu består livet av barnbarn, examensarbete, inskolningar på jobb, förberedelser för dop....och så packar jag för en Kretaresa nästa vecka. Då ska examensarbetet vara klart.
 
 
See you!

Whiskeyprovning

I fredags kväll var vi på grillning med Whiskyklubben, TLIWS, på Hotell Skansen. Vi bjöds på god mat och gott att dricka i trevligt sällskap. Till och med jag som inte dricker whisky i vanliga fall gav mig på att prova sorten som erbjöds "The Old Ferrytown"och den var faktiskt god. Dessutom så lottades det ut en flaska av "The Old Ferrytown". Alla som ville vara med i lotteriet fick lägga en namnad 50-lapp i en skål. Och vinnaren var....J! Kompisen som vi hade bjudit med. Snacka om nybörjartur. Han hade gått  med i klubben samma dag.
 
Trevligt var det hur som helst och vi gjorde några nya bekantskaper.
 
 
 
TLIWS står för The Long Island Whisky Socaiety
 
Sov Gott!
 

Sommarkänsla

Vi behåller semesterkänslan trots att jag har börjat jobba genom att bara njuta. Vackert väder gör inte saken sämre.
I dag hade jag ett stängningspass, men när jag kom hem så tog vi cyklarna ner till hamnen för att äta glass och njuta av kvällssolen.
 
 
Fortsätt njuta vänner! Det tänker jag göra.
 
P.S Vi har fått ett livstecken från vår handledare.....
 
 

Släktträff

Lördagen den 27 juli hade  vi släktträff. Det var ättlingarna efter Ruth och Gilbert Olsson, Lerkaka, Runsten, som träffades  på Ladan i Färjestaden. Vi var 67 av 88 släktingar på festen. Barn, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn med respektive

Ruth och Gilbert är min mans farmor och farfar.

 

I släkten finns fem tvillingpar. Svärfar tillhörde ett av de äldre och de yngsta är våra barnbarn, Miliya och Maiken, som föddes i juni samt ytterliggare ett par flickor som föddes i juli i år. De barnen är pysslingar med varandra.

 

 
Jag tror att alla tyckte att det blev en lyckad och rolig tillställning. Själva var vi lite av spindlarna i nätet tillsammans med några andra kusiner och såg till att det hela fungerade. Ett roligt inslag var en tipsrunda med frågor som handlade om de fyra syskonen Anna-Greta, Karl-Erik, Sven-Gunnar och Karin (Ruth och Gilberts barn) som var med. Sven-Gunnar hade också satt ihop ett bildspel med bilder från gångna tider som rullade under kvällen.
 
Ylva
 

Sista semesterdagen

Vad gör jag idag?
Slappar, läser, försöker koncentrera mig på examensarbetet en stund...
I eftermiddag blir det nog bebisgos och en glass på hamnen. Vi får se vad dagen ger.
 
I morgon ska jag upp och öppna kl 6. Sista öppningsmåndagen sen blir det nytt schema utan öppningar och stängningar. Både på gott och på ont. Jag gillar att öppna och stänga med för den delen. Det är nåt speciellt med att få starta och avsluta dagen.
Hur eller hur så är inte sommaren slut ännu och jag ser fram mot vår resa i september.
 
 

Sommarkväll

 
Sov Gott!
 

Blomsteraffären

Varit hos Malin på Färjestadens Blommor och Små blad en stund idag och hjälp till...eh,ja varit där i alla fall. :-)
Där finns mycket vackert att titta på. Lite bilder.
 
Här får ni lägga huvudet på sned för att se de vackra gladiolusarna
 

Och nu blir det fredagsmys med goda vänner.

Loppisrunda

I går tog vi tvillingarna och deras mamma med oss ut på en liten utflykt. Vi åkte till Småland på loppisrunda. Första stoppet var Norrbygdens Loppis i Gadderås utanför Orrefors. Där finns mycket att titta på men inget föll oss i smaken, så där blev det inga köp.
 
Maiken passade på att äta lite i skuggan bakom huset.
 
Medan Miliya och jag tog en promenad. Det var mycket att titta på...
 
 
Vi tog en promenad i den vackra småländska skogen till en Loppis som låg en bit bort. Tvillingarna somnade gott i vagnen under promenaden.
 
Sen åkte vi vidare och besökte några loppisar i Orrefors och Nybro. Det blev några små inköp. Bland annat en plåtburk från Kärnkaffe. I Nybro stannade vi också och fikade på torget.
Mor och dotter. Är vi inte lika?
 
Ha en underbar dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0