Blogguppehåll...

Det blir (och har varit) ett uppehåll i bloggandet de närmsta dagarna. Jag har alldeles för mycket att göra :-). Förberedelse pågår för fullt och så ska jag hinna observera och intervjua till examensarbetet mitt i alltihopa. Puh!
 
Men jag säger: På återhörande om nån vecka eller så.
 
Over and out!
 
 

Planering

Mitt liv består av planering och listor just nu. Mycket att tänka på inför det som händer framöver. I kväll har jag såpskurat altan och packat för en resa till Böda med jobbet i morgon. Vi ska övernatta och ägna oss åt ...ja just det...planering på fredag.
 
Nu planerar jag att snart dra mig tillbaka och luta huvudet mot kudden ett tag. Måste ladda inför morgondagen...
 
 
Sov gott!

Sagt av barn

Barn är fantastiska på att känna igen saker  och visst sticker vår Volvo 142 från 1972 ut bland de moderna bilarna på förskolans parkering. Jag har fått några underbara kommentarer av barnen om den.
Idag kom en mamma in och berättade att hennes 2,5 årige son sagt:
 
- Den gröna bilen é en racerbil. Den é min Ylvas!
 
I går kom en av treåringarna inspringande på morgonen
 
- Varför åker du raggarbil?
 
Det tog en stund innan jag fattade att hon menade min Volvo.
 
Det är onekligen spännande att arbeta med barn och få ta del av deras tankar.
 
 
Lite solsken en regnig dag som denna.
 
Ylva

Äppelblom

Visst får man en känsla av försommar och kommande tider när man ser de här bilderna.
 
 
Njut av våren!
Ylva
 
 

Borgholms Bilträff

Idag har vi varit i Borgholm med bästa vännerna och tittat på bilar, gamla bilar. Åkte hemifrån i ett strålande försommarväder och möttes av ett råkallt Borgholm där solen inte lyckades tränga igenom molnen. Vis som man är av erfarenhet så hade jag laddat med kläder så jag slapp frysa. Men det var många som gick där i shorts och kortärmat och huttrade.
 
Asta, vår bil!
 
Tittade på en och annan bil...
Herrarna spankulerar och diskuterar.
 
En fika hos Lotta på Sillmackan på Torget fick det bli också. Gott!
 
Nu bär det iväg på nästa kalas. Svärsonen fyller 25 år. Så nu ska vi festa lite, men det riktiga kalaset får vänta till 100-års festen den 1 juni.
 
Njut i sommarkvällen!
Ylva
 

Oopps!!

 
Hur blir det här nu då?

I kö på bron

Vår vana trogen så åkte vi till Kalmar och handlade idag. Och självklart så hamnade vi i kö på vägen hem. De håller på med beläggningsarbeten så halva bron är avstängd för arbete och då blir det kö. Det mest spännande är nog att se vilka nötter och korkskallar det finns som kör bil. Jag vill inte påstå att jag är ofelbar i trafiken, men ibland kan man verkligen fundera på hur vissa har fått körkort. Sen finns det ju de som bara måste fram trots att det är kö. Antar att det är dom som orsakar kön när de kör om och sen ska tränga sig in när det blir enfiligt. Riktigt spännande åktur minsann. Dessutom så upptäckte jag vad vacker utsikten från bron är när man kör i fisfilen. Det man missar när man stressar på som vanligt.
 
 
Kvällen avslutades med en promenad i det vackra och varma vädret.
 
 
GodNatt på er! Ha en givande fredag.
Ylva

Gnorr!

Idag skulle jag vilja vara lite gnällig. Känner att de där berömda hornen i pannan är ovanligt långa.
Men så inser jag att vad hjälper det att gnälla? Jag får väl tänka på mig då när alla andra bara tänker på sig, eller?
 
 
 
Nä, nu vänder jag det till något positivt. Våren är här! Ute är det grönt och vackert. Det doftar underbart! Jag har fått ett positivt svar angående observationer inför mitt examensarbete. Hoppas på ett till i morgon. Börjat läsa in mig på metod och intervjuteknik/frågor. Med andra ord...det rullar på.
 
 
Här hemma flyter det på och jag känner att jag nog hinner med allt som ska fixas inför alla kommande begivenheter. Det är bara 3-4 veckor till den största händelsen! Så spännande!
 
Nä, nu tar jag kväller och önskar er alla en god natt!
 
 

Öland Spirar

Ja, det gör det verkligen. Det är helt underbart ute nu. Har blivit grönt bara på några dagar. Helgen har tillbringats bland växter och i trädgården. Fredagseftermiddagen och lördagen satt vi nere på hamnen i Färjestaden och visade upp lite av det som Malin säljer i affären. Fick inte mycket sålt. Folk hade hur mycket konstiga ursäkter till att inte handla som helst. Men vi får hoppas att de fick inspiration och besöker butiken istället.
 
Ledarskapsuppgiften är skickad!! Yesss!!! Den sista individuella uppgiften i den här kursen (examensarbetet undantaget) är avslutad. Slutet närmar sig.
 
Dagen har jag tillbringat i trädgården. Grävt upp gamla döda rosor och planterat nya. Fixat och donat lite. Varit och köpt lite plantor....
 
 
Sov Gott!
I morgon är en ny dag med nya erfarenheter.

En ledig dag

I dag har det varit helgdag och ledigt. Alltid trevligt med lediga dagar. Jag försökte skriva klart min ledarskapsuppgift idag på morgonen. Det måste ju göras trots att jag har bestämt mig för att ta ledigt från allt skolarbete den här helgen och bara fixa här hemma. Pluggandet gick väl så där skulle jag vilja säga. Ute var det regn och ruggigt och åskan mullrade på håll.
 
Jag tog istället cykeln ner till Malin på Färjestadens Blommor och små blad. Det skulle förberedas för Öland Spirar. Jag planterade blommor i parti och minut. Elin dekorerade det jag planterad, Malin band buketter och grabbarna åkte och hämtade mer blommor.
 
 
Ylva
 

På hotellet

Sitter på hotellrummet och lyssnar på en fläkt som kommer att göra mig till idiot om den ska gå hela natten. Detta är första gången på fyra år som jag är missnöjd med Stadshotellet i Växjö. Det började ju bra i eftermiddags när vi klev in i vårt rum och upptäckte att det dels var ostädat, luktade skunk och var fullt av ölburkar. Syrran tog tag i saken direkt och gick ner och klagade. Vi fick genast ett nytt rum på tredje våningen längst bort i korridorren.Pust! Hur långt som helst att gå innan man kommer till trappan.
 
Vi har dock haft en trevlig kväll på restaurang tillsammans med goa kursare. Kunde inte bli bättre. Lite vemodigt trots allt eftersom vi nu sprids för vinden, men en återträff är inplanerad i oktober.
 
I morgon blir det opponering på examensarbetet. Min parhäst kommer inte så jag får återigen klara det själv, men det ska nog gå denna gången också.
 
Nu är det snart dax att vila huvudet mot kudden....om det inte vore för den där j..la fläkten.
 
Sov Gott alla!
Ylva

Sista resan...

 
Sitter här och klurar på om jag fått med mig allt som ska med till skolan i morgon. Det är den sista träffen med hela gänget. Sen är det bara examensarbete kvar och i oktober hägrar examen och sen får vi läsa vad vi vill. Jag vill ha en lång sommar samtidigt som jag vill att det ska gå fort till examen. Kluvet!
Nu ska jag packa ner det sista i väskan och lägga över mina dokument på ett USB. Sen är det kväller.
 
Sov gott!
Ylva

Vill ha!

Vill jag ha såna här eller?
 
Bild lånad här.
 
Absolut! Sommarkänsla och orangea! Träskor från Calou.
Ylva

Vårtecken

  • Husvagnen är hämtad.
  • Altanen är städad
  • Vi satt ute och åt middag idag
 

Ylva


RSS 2.0