Halloween

Väntar på att sonen och maken ska komma hem med pizza. Det blir vårt fredagsmys i kväll. Jag slutade lite tidigare idag eftersom det är helg. Har suttit med min utredande text hela eftermiddagen. Hua, vad det går trögt!!
Vet ju hur upplägget ska se ut men få till texten är svårt. Fick lite tips när jag pratade med syrran nyss. Så nu har jag skrivit ut lite (mycket) ny litteratur. Helgen är räddad!! Jippie!!
Fast i morgon förmiddag tar jag ledigt. Då blir det loppisrunda.

Nu kommer maten...

Kram på er.
Ha en trevlig helg/ Ylva

Målfest!

Just hemkommen  från Fredriksskans där Kalmar vann med 5-4 efter en blandad resa, men spännande var det. Korven gick åt som smör i solsken och det var roligta att stänga alla kioskerna efter säsongens sista match med vinst och allt. Nu dröjer det ett tag innan det kör igång igen, men ska jag vara ärlig så längtar jag redan.
Dagen avslutades med kö på Ölandsbron. Vi stod i kö från Ängöleden fram till vägarbetet på bron. Har ingen aning om varför??


(suddig bild, men ändå....)


Sov Gott!


bye2/Ylva

Kosta Art Hotel



Idag har vi haft planeringsdag på jobbet. Vi fraktades med buss till Kosta. Ja, inte jag för jag åkte hyrbil med tre andra damer. Vi hade så trevligt i bilen både dit och hem.
Dagen började med en fika i loungen och sedan fortsatte arbetet med Barns rättigheter (FN:s konvention om mänskliga rättigheter). Vi bjöds på en god lunch i restaurangen. Mums!

Kollega som njuter av den goda maten.

Efter lunchen fick vi egen tid och då gav sig alla ut på shopping. Det inhandlades både det ena och det andra från glas till stövlar på Outleten.
Vi tog en runda och tittade på alla fantastiska glasföremål också.
Här kommer ett urval.

Ett handfat i glas på toaletten



Ett besök i den fantastiska Glasbaren hann vi också med.


Bilder: ©Ylva


Det har varit en lång men intressant dag.
Nu tror jag att jag ska vila huvudet på kudden. I morgon är det match på Fredriksskans Kalmar möter Malmö. Så det lär bli en lång dag i morgon också.

Sov Gott!


bye2/Ylva

Bo på hotell

Syrran och jag sitter på hotellrummet med varsin dator i knät. Slappar, äter godis, tittar på TV och pratar med kompisar på Fäjsbok.



Nu är det snart dax att sova så att vi orkar med alla föreläsningar i morgon.

Sov Gott!

bye2/Ylva


Mot Växjö och nya kunskaper...

I morgon bär det av till Växjö och Universitetet. Ska bli spännande att träffa kurskamraterna igen. En del har jag ju lärt känna över nätet under den här tiden och nu ska det bli kul att träffa dem på riktigt. Förra gången var det så mycket info så man hann inte knyta så månag kontakter.
Håller på med packningen just nu. Det gäller att få med sig alla böcker och sånt. Sen har jag lite kvar att läsa, men det får bli kvällslektyr.
S är också på kurs den här veckan. Företaget har skickat honom på en kurs i ledarskap. Nu ska han lära äggen att lyda.
Nu är det bäst att se till att bli klar här.

Ha det gott.
Kram på er alla.

bye2/Ylva


Yes!

Godkänt!
Jag fick godkänt på min första uppgift. Det känns verkligen bra!!
5:an är skickad
Nu kan jag koppla av och ladda för Universitetet. Vi åker dit på torsdag och har föreläsningar mm till på lördag eftermiddag. Känns som en liten semester när man bor på hotell.



GodNatt!
Kramar till er alla
Ylva


Inget är som väntans tider...

Nu har jag väntat hela dagen på att få bedömningen på den första inlämningsuppgiften. Men när jag sitter och chattar med mina kurskamrater och de meddelar en efter en att nu..NU kommer uppgifterna. Vad händer då? Jo, jag får ett meddelande om att pga tekniska problem så kan de inte skicka svaren till alla. De kommer i morgon. Jaha, då får jag väl vänta lite till då....



Sov Gott!


Äntligen helg!

Skönt att det är helg. Behöver ha min tid för mig själv och inte hålla på och jobba och sånt där tjafs. Det ända som är bra med det är att det kommer in lite pengar i slutet av månaden. Skämt å sido jag gillar mitt jobb. Skulle bara vilja jobba lite mindre nu när jag pluggar oxå. Har lämnat in en ansöka och i februari går jag ner på 80%. Ska bli skönt att ha en dag till bara plugg. Gäller bara att upphandla lite självdisciplin. Det borde gå eftersom det funkar bra nu.
På söndag ska vi få tillbaka den första skriftliga uppgiften. Känns lite pirrigt. Syrran fick sin igår och hon var godkänd. Skönt för henne då slipper hon tänka på det i helgen.

I morse försov jag mig. Det har inte hänt på år och dag. Hade glömt att trycka igång ringningen på klockradion!! Var vaken när maken gick vid 5. Då tänkte jag - Skönt kan dra mig en stund, behöver inte gå upp förrän halv 6-kvart i 6. Vaknar 6.40 och tittar på klockan och fattar inte varför den inte ringt. Jamen, det är ju lungt klockan är ju bara tjugo i 6....TJUGO I 7!!! Jag ska vara på jobbet inne och klar att ta över barn 7.30. Hjälp!! Och jag som måste duscha och äta frukost...och det regnar.....jag har ingen bil.... måste cykla. Upp som en raket och jag hann. Var på jobbet i tid och sen har dan gått i ett. Snöblandat regn och iskallt när vi var ute, men barnen hade kul.

Nu måste jag läsa om Sekretess och skriva mina uppgifter innan det blir Fredagsmys.

Den här fina solnedgången över Kalmarsund fångade jag i går kväll.


Bilder: ©Ylva

Ha en skön fredagskväll.
Kram på er!

bye2/Ylva

Lättad!

Nu har jag skickat iväg min uppgift. Det känns skönt, nu kan jag inte göra mer på den.
Ska försöka röja upp lite här hemma i eftermiddag. Jag har strött litteratur och anteckningar omkring mig så nu behöver röjas. En stor hög med stryktvätt väntar också. Men först ska jag tända ett ljus och sätta mig och läsa lite littertur inför nästa uppgift. Det gäller att passa på när det är tyst och lungt i huset. Snippel och Gurra är iväg och ställer in husvagnen på vinterförvaring.
Ute öser regnet ner och hälften av mina pelargoner står vackert kvar i växthuset. Hann inte med alla innan det började regna. Får väl ta dem senare i veckan.

Nu till läsningen!



Kram på er alla.
Ha en mysig söndag.
Ylva



Bilder: ©Ylva


Några nya tävlingar...



Jag är med och tävlar om ett namnsmycke
från PUSS hos
annasara.net!
Tävla 
här du med!

Och en till...


De här fina handdukarna från GreenGate kan du vinna hos Signe


Lycka till!


Fredagsmys!

Vilken känsla det är när man är klar med en uppgift och den bara ska skickas. Sitter i soffan och bara njuter. Äter räkor och dricker vin. Fredagsmys!! I morgon är det på det igen och börja med nästa uppgift, men det tar vi då. Nu är det MYS!

Annars har det varit lugnt idag. Slutade tidigt. Pluggade lite. Mycket läsning till nästa uppgift. Drog med sonen ut på en promenad i det vackra höstvädret. Han behöver komma ut. I kväll har han haft två kompisar på besök. Dom skulle vidare på fest, men Gurra tar det lungt och stannar hemma. Ev. en runda med bilen sen.
Själv ska jag bara njuta av fredagskvällen.

Ha en skön fredagskväll.
Kram på er!

bye2/Ylva


Till dig som kommenterade inlägget Opererad

Lycka till med operationen.
Kan säga att Gurra mår mycket bättre och är gladare. Förstår att både du och han har haft det tufft med magvärk och allt annat. De försökte med medicin på Gurra också men det hjälpte inte och när de opererade så var tarmen mer inflammerad än de trott. Hur hade det överhuvutaget kommit igenom nånting? Han säger att ha en tillfällig stomi är ingenting mot värken.
Hoppas att det ordnar sig för dig också.

Skickar en tanke.
Kram Ylva

Vi ska inte ha nån plattskärmstv!

- Vårt hus ska vi inte ha nån plattskärmstv, sa maken för nåt år sedan. I kväll har han monterat upp en sovrumstv. Det blev husets tredje plattskärm och han verkar nöjd. Jag också som äntligen efter år av tjat fått en sovrumstv.:-)


Bilder: ©Ylva

Nu åter till vinet och lördagsgodiset.

Ha en skön kväll

bye2/Ylva


Höstväder

I dag är det verkligen höstväder ute. Det började regna strax efter frukost och sedan har det fortsatt. Syrran kom hit vid 10-tiden idag. Vi hade tänkt att plugga lite tillsammans. Det är så bra med ett bollplank så att man känner att man tänker rätt. Men först gjorde vi ett snabbt besök på en loppis som ligger inom gångavstånd från där jag bor. Inga fynd men vi fick oss en rask promenad.Ja, rask var den verkligen i regnvädret.
Sen var det plugg... Vi slutade för en liten stund sedan och det kändes bra att vi båda fick lite feedback och kom vidare. Uppgiften just nu är förskolans Styrdokument.
Resten av familjen har åkt till svärföräldrarna så här är lugnt och skönt. De ringde för en liten stund sedan och sa att jag inte behövde laga middag. Vi ska äta pizza och titta på fotboll. Ok! Tack för det!

Gurra mår bra. Har tagit bort stygnen och tar nästan inget smärtstillande alls nu. Han är pigg och glad. I går när jag kom hem så hade han diskat och bakat en äppelpaj. Sånt värmer ett mammahjärta.
Han följde med mig och handlade och sedan lagade vi middag tillsammans medan S städade. Sen var det dax för Fredagsmys!

Måste visa lite höstlöv som jag fotade igår när jag var ute med barnen på förskolan. Härliga höstfärger.



Bilder: ©Ylva

Och nu strax dax för LÖRDAGSMYYYS!!!

Ha det gott!

Kram på er!

bye2/Ylva



RSS 2.0