Lägesrapport

 
Otroligt segt just nu. Är megatrött och har sjukt ont i ena knät? Var kom det ifrån så där omotiverat. Kan inte påminna mig om att jag har gjort något med knät? Nåja, det går väl över. Gnäll, gnäll!
 
Hur som helst igår firade vi makens födelsedag. Tur att jag har mina underbara barn med respektive som hjälper mig att fixa. Vi hade lagt ihop till ett skåp till makens alla samlarbilar. Han samlar på Cheva-57:or i olika tappningar. Har faktiskt en hel del. Tidigare hade han dem i ett väggskåp i hallen, men samlingen växte ur det och när vi renoverade hallen så passade det inte riktigt in så vi satte inte upp det. Sen dess har bilarna stått nerpackade i lådor i källaren, men nu tyckte vi att det var dax att ta fram dem igen.
 
Elin och jag var på IKEA i fredags och inhandlade ett Billyskåp med glasdörrar och glashyllor. Lådorna lyckades vi gömma på vår altan. Maken har inte haft några ärenden dit på hela vintern, men i söndags så skulle han givetvis ut där och rumstera. Snabbt blev han portad med orden att "det där får du göra efter din födelsedag". På förmiddagen igår så var Elin och Malin hemma hos oss och monterade skåpet, satte in bilarna och sen låste de dörren till det rummet där skåpet står. De hann precis ge sig iväg, innan maken som tagit kompledigt kom hem.
När han senare hämtade mig på jobbet så var självklart frågan. Vem har varit hos oss? (färska hunspår i trädgården. Malin har hund) och varför är dörren till gästrummet låst?
 
Ha, ha gissa om han blev överraskad när han fick nyckeln till rummet av mig och upptäckte skåpet....
 
 
Har ni listat ut vad det var jag fick i julklapp, förresten?
 
 
Nu ska jag försöka ta mig igenom ett kapitel i Systematiskt kvalitetsarbete.....zzzzzz...... innan jag somnar.
 
Sov Gott!
 
 
 

Min bästa julklapp

Som ni kanske minns så skrev jag tidigare i år att jag fått den bästa julklappen. I fall ni inte redan har listat ut det så kommer här en ledtråd.
 
 
 
 

Ja, men vad är det här???

När jag bloggade via mobilen så hoppade alla länkar, profilen, vädret och arkivet ner och la sig sist på bloggen. Varför blev det så? Är det nån som kan förklara hur jag får tillbaka det?. Om man går tillbaka och tittar på tidigare inlägg så är de riktiga. Fattar ingenting! Och nu har jag fastnat i det här när jag egentligen borde plugga. Det måste lösas!

Hemma igen!

Som ni vid det här laget vet så har jag tillbringat större delen av veckoslutet och helgen på universitetet. Vi har avslutat en kurs och påbörjat den näst sista. Dessutom så har vi fått första informationen om examensarbetet. Så det känns som om vi börjat två kurser. Men nu börjar det närma sig. Bara ca 9 månader kvar.
Förutom skola så har vi hunnit umgås i trevligt sällskap. Det gäller att passa på. I torsdags var det Musikquiz på Harrys med bästa Marie, Lotta, Helene och Lena. Ja, syster också förståss. På fredagskvällen shoppade vi på Grand Samarkand. Mest fönstershopping eftersom kassan var skral. Senare på kvällen var vi på nattklubb med Eva och Irina. Dvs vi åt och sen gick vi hem så inget nattsudd där inte. :-)
Efter en intensiv helg med både kunskaper och nöjen så har söndagen varit lugn. Jag har inte gjort någonting. Jo,jag har skickat in sista uppgiften på förra kursen och varit i Arontorp och ätit kroppkakor. När jag kom hem möttes jag av den här fina tulpanbuketten. Tack, fina Malin!
Och nu är det dax att sova. Ska upp tidigt i morgon. God Natt!

Fredagsupdate

Idag har det varit en intensiv och intressant dag på universitetet. Vi har börjat en ny kurs, den näst sista, med allt vad det innebär. Föreläsningar, seminarier och nya grupper. Fast jag jobbar tillsammans med två av mina gamla gruppare. Kvällen fördrevs med lite shopping på Grand Samarkand. Middag blev det på Pauze. Fish and chips.
Nu säger jag godnatt!

På hotellet

Nu softar vi lite på hotellrummet innan utgång med goa kursare. 

Incheckning

Skolan slut för idag.Vi bor på tredje våningen och hissen är avstängd. Tänk på det med all vår packning. Men vi har bubbelbad! 
 

Nu är jag lite trött på det här

Har så ont i min axel i mellanåt att allt annat bara kommer i skymundan. Efter en natt utan sömn så bestämde jag mig för att stanna hemma idag. Det konstiga var att jag hade inte ett dugg ont i går på dagen och bara en liten aning på kvällen, men i natt hade jag ONT! Det känns som om det här är något som kommer när jag har mycket omkring mig. Nu är det ju dags för skola igen och uppgifter som ska in, mycket på jobbet med utvecklingssamtal och terminsuppstart och julen har precis lämnat arenan. Är det stress månne? I så fall har jag inte varit det minsta stressad på hela hösten. Hade ont i armarna innan semestern, men när jag blev ledig så försvann det och har inte känts av förrän nu strax innan jul. Ja, ja man håller väl på att bli gammal...eller? Hur som helst så går det nog över.
 
NU lite annat som är roligare. I morgon åker vi till Linnéuniversitetet för att avsluta denna kurs. Sen är det bara två kurser kvar inklusive examensarbetet. Börjar se en ände på dessa 4 år. Undrar bara vart de har tagit vägen. Det har gått så fort.
 
Lite arkivbilder från första träffen på universitetet:
 
Menar du att vi ska klara det här? (min syster)
 
Så här brukar vi bo
 
När vi inte dricker vin så blir det mycket kaffe.
 
 
Nu får jag nog ta tag i packningen.
 
Vi höres!
Ylva
 
 

Julgransraskning

I dag har vi slängt ut julgranen och det är ju ett företag i sig. Lika kul som det är att ta in den lika knepigt är det att få ut den. I år raskade vi av alla barren också för säkerhets skull innan vi bar ut granen. Sanningen att säga så har vi faktiskt haft en jättefin garn i år. Den var precis lagom stor, tät och fin. Men sen kommer vi ju till den punkten när jag glömmer och vattna den och då blir ju den oundvikliga följden att granen börjar barra. De senaste dagarna har man hört hur det har rasslat bland barren när julgransprydnaderna har ramlat ner en efter en. Men nu är den ute.
 
 
God fortsättning!
Ylva
 
 

Nya kläder

Jag är grymt sugen på att införskaffa denna tunika, men just nu tillåter inte min kassa några större utsvävningar. Får väl se tiden an...
 
Bild lånad här
 

Årskrönika 2012

 
Januari
 
Julen raskades ut
Började ny kurs och rapportskrivning
Celebert besök i trädgården
Kalas med semlor
 
 
Februari
Vintern kom igen
Massor med tillfällen att ha fest
 
 
Mars
 
 
Våren kom
Första fikan ute
Till skolan igen
Tenta
 
 
April
 
Gurra fyllde 22
och blev med jänkare
Farfar gick bort
Vi blev familjen Friman
 
 
Maj
Kursavslut
Rapport inlämnad
Trädgårdsarbete
Cruising med Asta - sommarkänsla
Jag blev ett år klokare
 
 
Juni
 
 
Sommaren kom
Elin blev 24
Elin och Alec flyttade - igen.
Gurra flyttade - igen
...det börjar bli en vana.
 
 
Juli
 
 
Sommarlov från skolan i 5 veckor
Semester
Åkte till Varberg med hela familjen
Cruisade
Njöt av sommaren här hemma
 
 
Augusti
 
Forsätter att njuta av sommaren
Vi får träffa M
 
 
September
 
Skördefest
En underbar höst
 
 
Oktober
 
Hösten fortsatte med sina vackra färger
Vi åkte till Stockholm och bara njöt
Mötte första snön på resan
 
 
November
 
Tenta
Till Växjö och ny kurs
Förbereder för julen
 
 
December
 
 
 
Snön kom med besked
En tenta till
Julbak
Glöggmys
Julbord
Gurra och Malin förlovade sig
Första julen hos Elin och Alec
Bröllopsdag
Nyårsfest
 
Ja, vänner detta är lite av det som har hänt här hos oss under det gångna året. Jag ser fram mot ett innehållsrikt 2013 med examen, jämna födelsedagar, stor släktträff, planerade resor och det bästa av allt....ja, det håller jag lite på.
 
Önskar er alla ett innehållsrikt och gott 2013!
 
 

Nyår i bilder

...bättre sent än aldrig.
 
Gissa vem som var först ut när vi skulle kolla fyrverkerierna?
 
...och snart kommer årskrönikan.
 
Ylva
 
 

RSS 2.0