Porterstek
Idag blev det Porterstek till middag. Jag har aldrig gjort det förut, men rekomenderar det verkligen. Enkelt och mycket gott.
Jag hade:
ca 1,5kg fransyska
33 cl porter
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 dl soya (jag valde kinesisk soya)
8 st torkade enbär
8 st svartpepparkorn
2 tsk timjan
2 st gula lökar skivade
3 st köttbuljongtärningar.
Så här gjorde jag:
Blandade porter, svartvinbärssaft, soya, enbär, svartpeppar, timjan, buljongtärningar och den skivade löken i en stekgryta. Gärna en gryta där köttet ligger trångt. Låt detta koka upp.
La sedan i köttet och lät det puttra på svag värme i ca 1,5 tim. Vänd köttet några gånger under tiden.
Köttet ska ligga kvar ca 20 min i grytan efter att man har tagit den av värmen.
Köttet skivas tunt.
Sås:
Använd skyn
Maizena redning
Grädde
Jag serverade med potatis, kokta grönsaker och svartvinbärsgelé.


Bilder: ©Ylva
Smaklig måltid!
/Ylva
Jag hade:
ca 1,5kg fransyska
33 cl porter
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 dl soya (jag valde kinesisk soya)
8 st torkade enbär
8 st svartpepparkorn
2 tsk timjan
2 st gula lökar skivade
3 st köttbuljongtärningar.
Så här gjorde jag:
Blandade porter, svartvinbärssaft, soya, enbär, svartpeppar, timjan, buljongtärningar och den skivade löken i en stekgryta. Gärna en gryta där köttet ligger trångt. Låt detta koka upp.
La sedan i köttet och lät det puttra på svag värme i ca 1,5 tim. Vänd köttet några gånger under tiden.
Köttet ska ligga kvar ca 20 min i grytan efter att man har tagit den av värmen.
Köttet skivas tunt.
Sås:
Använd skyn
Maizena redning
Grädde
Jag serverade med potatis, kokta grönsaker och svartvinbärsgelé.


Bilder: ©Ylva
Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: Carina - inspirera
Åh, det där var väl en söndagsmiddag som heter duga!
Ser ju väldans gott ut!
Kramen.
Postat av: Anonym
Ser gott ut...
Trackback